Einar benyttet 23/5-regelen!

Einar Bjørkedal var privatist på Metis, og benyttet seg av 23/5-regelen. Einar bestemte seg for å ta opp fag fra videregående da han mistet jobben i Nordsjøen i 2015. Målet hans var å komme inn på sykepleierstudiet – og det klarte han hos oss.

Hvorfor tok du fag som privatist? 

– Etter jeg mistet jobben i Nordsjøen hadde jeg som mål om å komme meg ut igjen på et tidspunkt. Da det var gått 2 år med dårlig betalt jobb og stor usikkerhet i oljeindustrien valgte jeg å snu om på livet mitt og omskolere meg. Av den grunn tok jeg opp fag jeg manglet fra vgs for å få studiekompetanse. Da var 23/5-regelen en no-brainer for min del.

Hva var målet ditt? 

– Ambisjonen min var å komme inn på sykepleierstudiet. Nå har jeg kommet inn på studiet og gleder meg til å få en jobb som reflekterer min interesse for førstehjelp, omsorg og rus. Jeg kan tenke meg en fremtidig jobb som akuttsykepleier eller ambulansesykepleier.

Hvilke fag tok du?

– Gjennom 23/5-regelen fikk jeg muligheten til å få generell studiekompetanse ved å kun ta seks fag. Jeg kunne benytte meg av regelen fordi jeg var over 23 år og hadde fem års yrkeserfaring. Fagene i 23/5 er historie, engelsk, matematikk 1p + 2p, norsk, samfunnsfag og naturfag.

Hvorfor valgte du nettopp Metis Privatistskole? 

– Jeg valgte Metis fordi skolen tilbød en god pakke til en god pris, i forhold til andre skoler. Beliggenheten er også veldig grei med tanke på kollektiv transport og nærliggende treningssenter. Skolen ligger kun 3 minutters gange fra Bergen bystasjon.

Hvordan vil du beskrive undervisningen/lærerne?

– Lærerne er svært engasjerte i faget og har en enorm kompetanse innenfor det de driver med. Jeg er veldig imponert over all den kunnskapen alle lærerne innehar, og engasjementet som ligger i undervisningen.

 

Jeg vil absolutt anbefale Metis Privatistskole videre.

 

 

Hvordan var hverdagen din mens du tok opp fag som privatist?

– Jeg jobbet bortimot fulltid hver måned, og det var ganske tøft. Det er ikke noe jeg vil anbefaler for kommende privatister… Hvis man ønsker god karakter, må man bruke all den tiden man har til overs for å lese.

Fakta om 23/5-regelen

  • Få studiekompetanse med bare seks videregående-fag!
  • For deg som allerede har fullført videregående opplæring, er minimum 23 år og har minimum 5 års yrkespraksis/skolegang.
  • For deg som ikke har videregående skole fra tidligere, fyller 23 neste skoleår og har minimum 4 års yrkespraksis/skolegang.
  • Vi har rabattert pakkepris.

Velg by og finn kurs

Fleksibel timeplan: Et bredt kurstilbud både på dag- og kveldstid.

OsloBergenStavanger
SandnesNettstudier

Bestill gratis rådgivning

Våre erfarne og dyktige rådgivere hjelper deg med å finne den smarteste veien mot ditt mål.