Forkurs til ingeniør-utdanning

Metis Privatistskole Bergen står for gjennomføring av klasseroms kurs i Forkurs til ingeniørutdanning, samt online kurs i norsk, teknologi og samfunn og engelsk på vegne av Høgskulen på Vestlandet (HVL). Under her finner du info om klasseromskurset og nederst på siden finner du generell info om begge kursene.

Metis Privatistskole har siden 2008 tilbudt privatistkurs i Bergen og har lang erfaring med undervisningsvirksomhet.

Om klasseromskurset

Det er rift om plassene på forkurs til ingeniør, og derfor vil vi at du skal vite at kommer du inn så forventes det en stor egeninnsats.

Forkurset skal ha et omfang som tilsvarer ett studieår, dvs. 1600-1700 klokketimer. Med omfang menes her elevens totale arbeidsinnsats, som deltagelse på undervisning, eget arbeid, arbeid sammen med andre elever, øvinger, forberedelse og avleggelse av prøver etc.

Studiet består av fem obligatoriske emner som alle går over både høst- og vårsemesteret. Studiebelastningen for emnene i prosent av fulltid er:

  • Matematikk 37,5 % av et helt år
  • Fysikk 22,5 % av et helt år
  • Kommunikasjon og norsk 20 % av et helt år
  • Engelsk 10 % av et helt år
  • Teknologi og samfunn 10 % av et helt år

Omfangsfordelingen gjelder fordeling av studentenes arbeidsinnsats, og er ikke en fordeling av timer med lærerundervisning i et klasserom.

Sentral beliggenhet

Metis Privatistskole holder til sentralt i Bergen sentrum i Lars Hilles gate 17. Innen tre minutters gange er du midt i Bergen sentrum, på togstasjonen eller på Bystasjonen (med kontinuerlige Bybane- og bussavganger).

Rådgivningstjeneste

Studentene vil også få tilgang til våre rådgivere og karriereveiledere. Disse er tilgjengelige fra kl. 08.00 – 15.30 i ukedagene.

Har du noen spørsmål?

Gjelder det opptak til studiet, oppstartsuke på Høgskulen, fadderuke eller lignende må du kontakte HVL sitt opptakskontor på e-post: Opptak@hvl.no

Har du noen praktiske spørsmål etter å ha lest all informasjon på denne siden kan du sende e-post til: privatist.bergen@metis.no

Informasjon om kurset

Moderne og lyse lokaler

Vi legger stor vekt på at lokalene våre skal være lyse og trivelige. Da vet vi det blir enda bedre læringsmiljø og kjekkere for deg som student.