Byens beste matematikk-tilbud!

“Jeg er veldig fornøyd med at jeg tok mattekurs hos Metis. Dyktig lærer og leksehjelpen hjalp meg til å nå målet om toppkarakter i faget.” – Kundeundersøkelse 2018

Vi ser at matematikk er et av de enkeltfagene flest ønsker å forbedre karakter i. Mange trenger også eksamen i et annet mattefag enn det man tok på videregående for å komme inn på ønsket høyere utdanning. Vi tilbyr kurs i alle typer matematikk. Vi har mange års erfaring og vet hva som skal til for at du skal være best mulig forberedt til matematikk-eksamen.

Derfor gir vi deg muligheten til opp mot 14 privatist-timer med matematikk pr uke. Disse timene er fordelt på obligatorisk undervisning (5t)* og frivillig leksehjelp (9t). Leksehjelpen er satt opp tre ettermiddager per uke og her får du individuell hjelp med det du lurer på i faget. Vår erfaring er at de som benytter seg av hele matte-tilbudet gjør det svært bra på eksamen.**

Dette er allerede byens beste matematikk-tilbud!

– Men ikke nok med det!

I tillegg får du som privatist på Metis følgende inkludert:

 • Gratis forkurs (verdi 1990,-)***
  • Her får du muligheten til å få repetert stoff før du går i gang med selve privatistkurset. Få en kickstart på semesteret!
 • Gratis eksamenspreppekurs før eksamen (verdi kr 1990,-)***
  • Rett før eksamen kjører vi et intensivt eksamenskurs der faglærer går gjennom en tidligere eksamen i faget og jobber med noen utvalgte emner vi vet er viktige.
 • Gratis skriftlig prøveeksamen (verdi 890,-)
  • Her leverer du inn prøveeksamen der lærer gir deg tilbakemelding med karakter.
 • Gratis digitalt foredrag i GeoGebra (verdi kr. 390,-)
  • Alle matematikkfag krever bruk av PC/Mac på del 2 av eksamen. Det å beherske Geogebra godt kan fort bety en hel karakter på eksamen. I dette digitale foredraget går vi gjennom alt du trenger for Geogebra i ditt fag.
 • Gratis 6 timer privatlærer (verdi 2 774,-)

* 2P har 3 timer undervisning per uke.

** Antall timer og økter vil kunne variere fra studiested til studiested.

*** Skolen sender ut informasjon om påmelding før forkurs og eksamenspreppekurs.

Hvilken matematikk skal du velge?

Det finnes en rekke ulike matematikk-fag. T, P, P-Y, R og S-matematikk. Programfag eller fellesfag, studiespesialiserende eller yrkesfaglige utdanningsprogram.

Metis Privatistskole tilbyr kurs i alle typer matematikk. Vi har mange års erfaring og vet hva som skal til for at du skal være best mulig forberedt til matematikk-eksamen.

For deg på studiespesialisering:

Matematikk 1P: Matematikk 1P er matematikk fra Vg1.

Matematikk 2P: Dette er fellesfaget fra Vg2. Bestått 1P + 2P er minstekravet i matematikk for å få generell studiekompetanse.

Matematikk S1: S-matte er et programfag fra studiespesialiserende. Matematikk S1 og S2 en god kombinasjon. På medisinstudier i Norge er kravet at du enten Matematikk R1 eller Matematikk S1+S2. Matematikk S1 gir 0,5 realfagspoeng.

Matematikk S2: Dette faget bygger videre på matematikk S1. På medisinstudier i Norge er kravet at du enten Matematikk R1 eller Matematikk S1+S2. Matematikk S2 gir 0,5 realfagspoeng.

Matematikk R1: R-matte er et programfag fra studiespesialiserende. Matematikk R1 er et krav på en del høyere studier som ingeniør der det er krav om R1 + R2. Matematikk R1 gir 0,5 realfagspoeng.

Matematikk R2: Dette faget bygger videre på matematikk R1. Matematikk R2 gir 1 realfagspoeng.

For deg på yrkesfag:

Matematikk 1P-Y: Hvis du skal ta eksamen i matematikk 1P-Y velger du kurset Matematikk 1P. Dette kurset dekker hele læreplanen i matematikk 1P-Y.

Matematikk 2P-Y: Dette kurset er for deg som skal ta påbygg eller som vil ta om igjen matematikk fra påbygg til generell studiekompetanse. For å få generell studiekompetanse fra yrkesfag må du ha bestått 1P-Y + 2P-Y.

Matematikk S1/S2 og Matematikk R1/R2: Har du gått yrkesfag kan du fortsatt får spesiell studiekompetanse med matematikk. Da tar du disse fagene i tillegg til 1P-Y og 2P-Y.