Gyda deler sine beste tips!

Gyda er en jente med mange baller i luften. I tillegg til å ta opp fag på Metis Privatistskole skriver hun blogg, arbeider som artist, og jobber deltid i helsevesenet. Den siste tiden har det vært fullt fokus på skolen, siden hun nå ønsker å komme inn på medisinstudiet.

Tar opp realfag

– Først og fremst tar jeg opp realfag siden jeg ikke tok disse da jeg gikk på vgs. Men jeg tar også opp en del andre fag for å øke snittet mitt; R1, fysikk 1, kjemi 1, kjemi 2, 1P, norsk, historie, samfunnsfag. Jeg har nå gått et halvt semester og er veldig fornøyd med resultatene så langt. Jeg fikk 6 i samfunnsfag og 5 i fysikk.

Drømmer om å bli lege

–  Jeg har veldig lyst til å bli lege. Jeg har jobbet i helsevesenet i syv år og synes menneskekroppen er interessant. Samtidig har jeg lyst til å hjelpe mennesker og gjøre noe nyttig. Jeg hadde dessverre ikke gode nok karakterer til å begynne på medisinstudiet tidligere, så derfor begynte jeg på sykepleien i Oslo. Etter en stund i en annen by ønsket jeg å flytte hjem igjen til Bergen. Det var dessverre ikke mulig å flytte studiet til en annen by. For å fortsette måtte jeg begynne i første klasse igjen. Da tenkte jeg at jeg heller kunne studere noe jeg hadde mer lyst til og valgte å ta opp fag for å klare å komme inn på medisinstudiet.

Jeg ble anbefalt Metis Privatistskole

–  Jeg valgte Metis fordi en venninne av meg anbefalte skolen. Hun var veldig fornøyd med undervisningen i matematikk. Jeg er glad jeg valgte Metis, og vil absolutt anbefale skolen videre. Det er en god skole!

Engasjerte lærere

– Lærerne er veldig flinke, engasjerte og tilgjengelige. De er også flinke til å legge opp informasjon og ressurser på itslearning. Undervisningen er veldig intens da kursene bare strekker seg over tre måneder, men lærerne har god oversikt og klarer å presentere innholdet på en effektiv måte. Jeg vil spesielt trekke frem Monica, Marianne og Joakim – de er kjempeflinke! Det er lærere som tar seg tid til å forklare ting, er hyggelige og smilende! Det har mye og si, for det smitter over på oss som privatister.

Lærerne er veldig flinke, engasjerte og tilgjengelige.

Hverdagen som privatist

–  Jeg har nå gått et semester og skal begynne på mitt andre. På fritiden driver jeg med musikk, har deltidsjobb og hund. Det har gått fint å kombinere, men jeg vil anbefale alle som skal ta opp fag å ha mest mulig tid til å fokusere på skolen. Undervisningen er intens og man må ha overskudd. En annen ting som er bra med Metis er at du kan velge om du vil ha undervisning på dag- eller kveldstid.

Jeg vil anbefale alle som skal ta opp fag å ha mest mulig tid til å fokusere på skolen.

Gyda deler sine beste tips

– Jeg har tidenes tips; deaktiver Facebook og skru av alle pushvarsler fra andre apper på mobilen. Dette har hjulpet meg så mye. I tillegg er det lurt å trene regelmessig og spise sunt for å få overskudd. Kom deg opp om morgenen til noen lunde samme tid og prøv å få nok søvn. Til selve undervisningen er mine tips:

  • Lag tankekart i hver forelesning, det hjelper masse på eksamen.
  • Finn deg noen du kan studere sammen med.
  • Vær aktiv i undervisningen, alle er der av samme grunn, det er ikke flaut å ikke forstå.
  • Når eksamen kommer så vær flink å snakk positivt til deg selv. En god innstilling og utstråling hever inntrykket og karakteren din!! Masse lykke til!