Møt norsklærer Espen

Espen Dybvik Fossehar vært lærer på Metis Privatistskole Bergen siden 2014. Han underviser i norsk og forkurs for ingeniører.

Espen har alltid interessert seg for litteratur og språk, og delt sin kunnskap med folk rundt seg. Begeistringen og lidenskapen for faget var hovedgrunnen til at han bestemte seg for å bli lærer. Her fikk han sin arena for å dele både morsomme og interessante synspunkter.

Espen forteller at på Metis Privatistskole får man den strukturen man trenger samtidig som man får den friheten som trengs.

– Privatister får frihet til å kunne jobbe ved siden av studiene eller fokusere 100 % på å få bedre karakterer og komme inn på drømmestudiet.

Når Espen underviser i norsk så ser han ikke på det som direkte undervisning, men der han og privatister sammen kommer frem til løsninger. Hvis han skal undervise i diktanalyse tar han ofte et dikt han ikke vet svaret på selv og kommer frem til en analyse sammen med privatistene.

Espen underviser i norsk og på forkurs for ingeniører. Flere har kommet til Espen og sagt at de skulle ønske at det var et like bra undervisningsopplegg på tidligere skoler.

Norskfaget

Espen liker godt å undervise i norsk, selv om faget byr på noen utfordringer.

– Det jeg liker ved norskfaget og som jeg håper privatistene setter pris på, er at du i hvert fall finne én ting du interesserer deg for. Noe du virkelig kan sette deg inn i og fokusere på, og som du kan utfordre deg selv på i en skriftlig norskeksamen. Hvis du er en kreativ sjel så kan du fokusere på din kreative side, og dersom du er en analytiker kan du fokusere på analyser. Det finnes noe for alle, og det liker jeg veldig godt.