Tips fra rådgiver

Jeanette er rådgiver ved Metis Privatistskole. Hun hjelper privatister å finne den smarteste veien mot deres mål.

Vi finner ofte en bedre måte til forbedring av vitnemål enn privatistene selv

Mange er usikker på hvordan de skal gå frem. 

 – Som rådgiver opplever jeg at mange er usikker på hvordan de skal gå frem for å forbedre snittet og hvilke fag de kan ta. Min oppgave som rådgivere er å hjelpe de som vil ta fag hos oss til å finne den smarteste veien til målet sitt, sier Jeanette G. Kvamme, rådgiver hos Metis Privatistskole.

Få hjelp til å unngå å velge feil!

Den viktigste årsaken til at du alltid bør snakke med en rådgiver er at du får hjelp til å unngå å velge noe feil. Jeanette har møtt privatister som har kastet bort opptil et år på grunn av feil valg. Dette har vært grunnet nye karakter- og fagkrav på ulike utdanninger. Disse privatistene hadde ikke snakket med en rådgiver i forkant.

– Takknemligheten jeg opplever er det beste med jobben min

Rådgivningssamtalen er første steg på veien til å ta et faktisk valg.

– Jeg starter ofte en rådgivningssamtale med å si; ”Gratulerer, du har allerede tatt det vanskeligste valget. Nå skal jeg hjelpe deg videre”. Det er herlig å oppleve at målet ikke er så vanskelig å oppnå som de hadde forestilt seg. Når jeg ser lettelsen i øynene, og hører takknemligheten etter en endt rådgivning, da har jeg det som best på jobb, sprudler Jeanette.

Vår rådgivning er jo gratis, derfor bør du bruke det tilbudet før du melder deg på.

– Jeanette, rådgiver hos Metis Privatistskole

Dette bør du tenke på før du snakker med en rådgiver

Vi spør Jeanette om hun har noen gode råd for hva du bør tenke gjennom før du snakker med en rådgiver. Hun deler velvillig av sine erfaringer.

  1. Ha gjerne et mål om hva du ønsker å oppnå, eller hvilken utdanning du ønsker deg etter du har tatt fag som privatist. Hvis du ikke har det, så hjelper vi deg å se muligheter.
  2. Tenk gjennom hvilken tidshorisont og motivasjon du har. Vi tilpasser kursopplegget til deg. Noen blir ferdig på et halvt år, mens andre går her over flere år.
  3. Ta alltid med det du har av vitnemål eller kompetansebevis fra videregående.