Aktuelt

Foreldremøte 2020

Økende smitte og strengere koronatiltak fra Bergen kommune har ført til at årets foreldremøte ikke kan avholdes fysisk. Vi har valgt å legge ut en video av foredraget, samt presentasjonen som blir brukt i foredraget. Send e-post eller ring dersom dere har spørsmål til informasjonen som er lagt ut. For alt som har med fag å gjøre får dere best svar fra assisterende rektor Siren Losnegaard, det meste annet skal undertegnede prøve å svare på.

Her er kontaktinfo

Johs Totland: e-post: johs@metis.no, mobil 982 33 043
Siren Losnegaard: e-post: siren@metis.no, mobil 982 33 049

Videoen kan dere se HER
Powerpointbildene kan dere se HER

 

Hilsen Johs Totland, rektor

Avslutning for Metis-russen 2020

Lettelsen i koronarestriksjonene kom akkurat tidsnok til at vi klarte å få til avslutning for russen i store auditorium, dog uten foreldre, men med vakker sang fra Torine. Klikk på bildet for å høre.

Lykke til i den store verden! :-).

 

Metis Awards på nett

På grunn av koronarestriksjoner måtte Metis Awards våren 2020 holdes på nett. Det ble et fantastisk live-stream arrangement med flotte innslag.

Nesten 600 10-klassinger kom på åpen dag!

Nesten 600 10.-klassinger besøkte Metis videregående  på åpen dag mandag 10. februar 2020. Her fikk de informasjon om skolen, omvisning i skolens lokaler og fikk møte lærere og elever fra de utdanningsprogrammene skolen tilbyr.

Takk til nesten 200 foresatte som møtte opp på infomøte om kvelden. Presentasjonen kan dere lese HER.

Metis videregående tilbyr følgende utdanningsprogram

Studiespesialisering
Studiespesialisering med toppidrett
Medier og kommunikasjon
Salg, service og reiseliv (tidligere Service og samferdsel)
Påbygging til generell studiekompetanse

Mer info – se skolens nettside og Facebook-side

Se også video fra åpen dag i fjor

 

Foreldremøte om fagvalg for Vg1 ST,  Vg1 Toppidrett og Vg1 MK

Her finner du presentasjoner og lenker fra infomøte om fagvalg for 2020-2021 for foreldre til elever som går på Vg1 Studiespesialisering, Vg1 Toppidrett og Vg1 Medier og kommunikasjon tirsdag 10.12 kl 18:00.

Aktuelle lenker
Presentasjonen fra møtet om fagvalg til Vg2 2020-2021
Blokkskjema for fagvalg til Vg2 2020-2021
Samordna opptak (her kan du se opptakskrav til høyere utdanning i Norge)
Læreplaner (skriv inn navnet det faget du vil se på)

 

Aksjonsdagen for Adina Stiftelsen onsdag 30. oktober

Metis videregående har støttet Adina Stiftelsens prosjekter i Romania i 15 år.  Onsdag 30. oktober var det aksjonsdag på skolen. Denne dagen drev elevene våre og jobbet, solgte vafler og deltok i ulike aktiviteter der formålet er å samle inn penger til Adina stiftelsen. I år klarte de å samle inn 25 000 kroner mer enn i fjor. Hurra!.

Hilsen Johs Totland, rektor

 

Metis videregående feirer 15 år!

Metis videregående startet opp i Fabrikkgaten i august 2004 med 52 elever. På 15 år har vi vokst til 590 elever. I uke 37 feiret vi en hel uke, med masse aktiviteter. Se mer på vår Facebookside. Vi gleder oss allerede til neste jubileum.

 

Foreldremøte for Vg1 og Vg2 torsdag 12.9

Over 300 foresatte var til stede på foreldremøtet torsdag 12.9. Kjekt å treffe dere 🙂

Her finner du presentasjonene fra møtet og fra MK-møtet før

 

IKT på datakafé

Mandag 18. februar var IKT på biblioteket og hadde datakafé for seniorer. De holdt foredrag om facebook og vipps, hjalp seniorene 1-til-1 og hadde laget gode “tutorials” som seniorene fikk ta med seg hjem. Det var en gøy og lærerik dag, og elevene hadde mange gode samtaler med seniorene!

Åpen dag 2019 torsdag 7. februar

Over 600 10.-klassinger besøkte Metis videregående  på åpen dag torsdag 7. februar 2019. Her fikk de informasjon om skolen, omvisning i skolens lokaler og fikk møte lærere og elever fra de utdanningsprogrammene skolen tilbyr.

Takk til foresatte som var informasjonsmøtet. Presentasjonen kan dere lese HER.

 

Stor interesse for åpen treningsdag på Metis Toppidrett 

Mer enn 80 10-klassinger besøkte oss på åpen dag på toppidrett 13. og 15. februar. Hadde du ikke anledning å delta kan du ta kontakt med trenerne nedenfor for å avtale å komme og se på en annen dag. Alle treningsøktene starter klokken 08.00. Skriv i e-posten hvilken dato du ønsker å være med.

Håndball (Sølvi Hylleseth – solvi.hylleseth@metis.no)
Fotball (John Andreas Husøy – john.husoy@metis.no)
Basket (Arne Ingebrigtsen – arne.i@hotmail.com)
Fysisk trening (Jan Stankiewicz – jan@metis.no)
Friidrett (Jonathan Byrkjenes – jonathan.byrkjenes@norna-salhus.no og Endre Raa – endre.raa@gmail.com)

Øvrige idretter (Jan Stankiewicz – jan@metis.no)

Har du spørsmål kan du ta kontakt med toppidrettskoordinator Jan Stankiewicz.

 

God sommer

God sommer til alle Metis elever!

Mediefestivalen 2017

Vel gjennomført mediefestival på Metis og BPG! Tusen takk til Media City Bergen, Vebjørn Selbekk, BT/Insight, Vizrt, Motitech As, BT Junior, TV BRA, MYREZE, Mer Film og SpeakLab som var med på å gjøre dette til en fantastisk dag for elevene på Medier og kommunikasjon. Stor takk til Noroff, Handelshøyskolen BI, Fana Folkehøgskule i Bergen og fakultetet for kunst, musikk og design UiB for flotte stands. Vi gleder oss til videre samarbeid med Medieklyngen og Media City Bergen.

Les også flott omtale fra Media City Bergen.

Fantastiske Ida

Fantastiske Ida Breivik er klar for finale i Kjemi OL! Først reiser hun med det norske kjemi-landslaget til nordisk finale i Sverige. Deretter til Kjemi OL i Thailand. Her ble det norsk bronse, og flott innsats fra de norske deltakerne. Les mer HER.

Du kan lese mer om Ida på skolens Facebook side.

 


Metis Awards 2017

22. juni hadde medieseksjonen gleden av å invitere alle medieelever med familie til Metis Awards. Over 400 feststemte gjester koste seg på avslutningsfesten. Det ble prisdryss og visninger i en rekke ulike kategorier som grafisk design, reklamefilm, lyddesign, foto m.m. I tillegg ble det delt ut en bransjepris fra NCE Media, samt hedersprisen for 2017.

Foreldremøte om fagvalg for Vg1 studiespesialiserende og Vg1 toppidrett

Onsdag 7.12 var det foreldremøte om fagvalg for elever på Vg1 studiespesialisering og Vg1 toppidrett. Du kan lese presentasjonen fra møtet HER.