Aktuelt

IKT på datakafé

Mandag 18. februar var IKT på biblioteket og hadde datakafé for seniorer. De holdt foredrag om facebook og vipps, hjalp seniorene 1-til-1 og hadde laget gode “tutorials” som seniorene fikk ta med seg hjem. Det var en gøy og lærerik dag, og elevene hadde mange gode samtaler med seniorene!

Åpen dag 2019 torsdag 7. februar

Over 600 10.-klassinger besøkte Metis videregående  på åpen dag torsdag 7. februar 2019. Her fikk de informasjon om skolen, omvisning i skolens lokaler og fikk møte lærere og elever fra de utdanningsprogrammene skolen tilbyr.

Takk til foresatte som var informasjonsmøtet. Presentasjonen kan dere lese HER.

 

Stor interesse for åpen treningsdag på Metis Toppidrett 

Mer enn 80 10-klassinger besøkte oss på åpen dag på toppidrett 13. og 15. februar. Hadde du ikke anledning å delta kan du ta kontakt med trenerne nedenfor for å avtale å komme og se på en annen dag. Alle treningsøktene starter klokken 08.00. Skriv i e-posten hvilken dato du ønsker å være med.

Håndball (Sølvi Hylleseth – solvi.hylleseth@metis.no)
Fotball (John Andreas Husøy – john.husoy@metis.no)
Basket (Arne Ingebrigtsen – arne.i@hotmail.com)
Fysisk trening (Jan Stankiewicz – jan@metis.no)
Friidrett (Jonathan Byrkjenes – jonathan.byrkjenes@norna-salhus.no og Endre Raa – endre.raa@gmail.com)

Øvrige idretter (Jan Stankiewicz – jan@metis.no)

Har du spørsmål kan du ta kontakt med toppidrettskoordinator Jan Stankiewicz.

 

Foreldremøte om fagvalg for Vg1 ST og Vg1 Toppidrett torsdag 6.12.kl 18

Takk til alle som møtte opp på foreldremøtet om fagvalg for 2019-2020 for elever som går på Vg1 Studiespesialisering og Vg1 Toppidrett torsdag 6.12. Presentasjonen fra møtet kan du lese HER. Blokkskjemaet for 2019-2010 kan du se HER.

Aktuelle lenker
Samordna opptak (her kan du se opptakskrav til høyere utdanning i Norge)
Læreplaner (skriv inn navnet det faget du vil se på)

 

Aksjonsdag for Adina Stiftelsen tirsdag 30. oktober

Metis videregående har støttet Adina Stiftelsens prosjekter i Romania i 15 år.  Tirsdag 30. oktober er det aksjonsdag på skolen. Denne dagen vil elevene våre jobbe, selge vafler og delta i ulike aktiviteter der formålet er å samle inn penger til Adina stiftelsen. Ta godt i mot dem.

Hilsen Johs Totland, rektor

 

Foreldremøte for Vg1 og Vg2 tirsdag 11.9

Nesten 300 foresatte var samlet i det store auditoriet i 2. etg i Lars Hilles gate 15B tirsdag 11.9. Her ble det gitt informasjon om skolen, om lover og regler mv, og fikk møte faglærere og mentorer. Her er presentasjonene fra fellesmøtet og møtene med de ulike utdanningsprogrammene etterpå.

Presentasjon fra foreldremøtet for alle
Presentasjon fra helsesøster
Presentasjon fra møtet i 1MK
Presentasjon fra møtet i 2MK

PS: Det viser seg at it’s learning appen foreløpig gir lite informasjon til dere foresatte. I følge it’s learning kommer det er ny foresatte app snart. 🙂

 

Skolestart 2018-2019

Endelig er skolen i gang 🙂 Veldig kjekt å se skolen full av liv igjen. Håper dere alle har hatt en fin oppstart. En særlig hilsen til dere i Vg1 som er nye på videregående. Mye er overveldende i starten, men det går seg til 🙂 Nå gjelder det å «brette opp ermene», komme seg ut av feriemodus og begynne å jobbe.

Dersom du er en av dem som starter litt senere eller som bytter fra en annen skole. Husk at du som ny elev må du ha med en signertAvtale om lån av lærebøker” for å få utlevert bøker og to signerte eksemplarer av ”Avtale om lån av bærbar datamaskin”. Husk at begge avtalene må signeres av en av dine foresatte dersom du er under 18 år. Husk gyldig legitimasjon.

Vi lover et engasjerende og lærerikt skoleår, og og gleder oss til å følge deg som elev hos oss.

Hilsen Johs Totland, rektor

 

God sommer

God sommer til alle Metis elever!

 

Åpen dag og informasjonsmøte 2018

Nesten 600 10. klassinger besøkte Metis videregående mandag 12. februar 2018 og nesten 160 foresatte kom på informasjonsmøtene  samme kveld. Les mer HER.

 

Mediefestivalen 2017

Vel gjennomført mediefestival på Metis og BPG! Tusen takk til Media City Bergen, Vebjørn Selbekk, BT/Insight, Vizrt, Motitech As, BT Junior, TV BRA, MYREZE, Mer Film og SpeakLab som var med på å gjøre dette til en fantastisk dag for elevene på Medier og kommunikasjon. Stor takk til Noroff, Handelshøyskolen BI, Fana Folkehøgskule i Bergen og fakultetet for kunst, musikk og design UiB for flotte stands. Vi gleder oss til videre samarbeid med Medieklyngen og Media City Bergen.

Les også flott omtale fra Media City Bergen.

 

Foreldremøte for Vg1 og Vg2 tirsdag 5. september

Nesten 300 møtte på foreldremøte for foresatte til elever på Vg1 og Vg2 tirsdag 5. september. Her er presentasjonene.
Presentasjon fra foreldremøtet for alle
Presentasjon fra møtet i 1MK
Presentasjon fra møtet i 1SESAM
Presentasjon fra møtet i toppidrett

 

Skolen starter igjen onsdag 16. august

Les mer om skolestart og oppmøte tider HER. Velkommen til nye og “gamle” elever!

For deg som skal begynne på Vg1 Studiespesialisering, Vg1 Toppidrett og Vg1 Medier og kommunikasjon tilbyr skolen et gratis forkurs i matematikk. På forkurset blir det repetisjon av de viktigste temaene fra 10. klasse, slik at du får et bedre grunnlag for å jobbe videre med matematikkfaget på Vg1. Forkurset finner sted på Metis videregående i Lars Hilles gate 17B onsdag 9.8 kl. 10-15, torsdag 10.8 kl. 10-15 og fredag 11.8 kl. 10-13. Kurset har et begrenset antall plasser så “førstemann til mølla” prinsippet gjelder. Påmelding sendes på e-post til vgs.bergen@metis.no innen mandag 7. august.

 

Fantastiske Ida

Fantastiske Ida Breivik er klar for finale i Kjemi OL! Først reiser hun med det norske kjemi-landslaget til nordisk finale i Sverige. Deretter til Kjemi OL i Thailand. Her ble det norsk bronse, og flott innsats fra de norske deltakerne. Les mer HER.

Du kan lese mer om Ida på skolens Facebook side.

 


Metis Awards 2017

22. juni hadde medieseksjonen gleden av å invitere alle medieelever med familie til Metis Awards. Over 400 feststemte gjester koste seg på avslutningsfesten. Det ble prisdryss og visninger i en rekke ulike kategorier som grafisk design, reklamefilm, lyddesign, foto m.m. I tillegg ble det delt ut en bransjepris fra NCE Media, samt hedersprisen for 2017.

 

Foreldremøte om fagvalg for Vg1 studiespesialiserende og Vg1 toppidrett

Onsdag 7.12 var det foreldremøte om fagvalg for elever på Vg1 studiespesialisering og Vg1 toppidrett. Du kan lese presentasjonen fra møtet HER.

 


Erasmus+

Metis videregående er med i Erasmus+. Dette er et internasjonalt samarbeid med ulike skoler fra England, Tyskland, Holland, Australia og de hele styres fra Universitetet i Hull. Erasmus+ prosjektet er et tilbud for programfag engelsk og kjemi som alle på studiespesialisering (inkludert toppidrett og nye medier og kommunikasjon) kan velge på vg2 og vg3. Nedenfor kan du lese SIU (senter for internasjonalisering av utdanning) sin artikkel om samarbeidet. Les mer om Erasmus+ prosjektet HER.