Gjesdal ny toppidrettssjef

Metis videregående er en av de mest populære videregående skolene i Vestland fylke – med årlig over 1.300 søkere til 590 elevplasser. Metis er også fylkets største toppidrettsgymnas med 180 toppidrettselever. Skolen startet opp i 2004 og er en del av det private utdanningskonsernet Metis Education AS; som eier og driver to videregående skoler i Bergen. Metis skal hjelpe unge voksne med å realisere sine toppidretts- og utdanningsdrømmer ved å formidle kunnskap med engasjement. Skolen preges av dyktige og engasjerte faglærere og trenere som er opptatt av elevenes læring, samtidig som de stiller krav til både innsats, aktiv deltakelse og medvirkning. Metis er en privat videregående skole som får statsstøtte og drives etter friskoleloven. De seks utdanningsprogrammene på skolen er studiespesialisering, toppidrett, medier og kommunikasjon, salg, service og reiseliv, IKT-servicefag (VG2) og påbygg (VG3). Metis videregående holder til i moderne lokaler sentralt i Bergen sentrum i Lars Hilles gate 17 og benytter ulike idrettsanlegg i nærområdet til skolens toppidrettslinje

Håndball-profil Vidar Gjesdal ny toppidrettssjef på Metis videregående skole

Tidligere landslagsspiller i håndball samt trener og spiller for Fyllingen Bergen, Vidar Gjesdal, blir nå ny toppidrettssjef på Metis videregående skole.

 

Vidar Gjesdal (46) har de siste tre årene jobbet som daglig leder for håndball-elitesatsingen i Fyllingen Bergen – klubben hvor han før der igjen var hovedtrener i fire år. Han er også hovedtrener for det norske juniorlandslaget på herresiden (U21) – en jobb han vil kombinere med jobben som toppidrettssjef på Metis Toppidrett.

 

Gjesdal har også spiller- og trenerbakgrunn fra eliteserieklubbene Runar Sandefjord og Stord.

 

– Vi har hatt en enorm pågang til stillingen som toppidrettssjef og over 40 dyktige og profilerte kandidater var interessert i jobben. Vi er strålende fornøyde med å få Vidar til å lede satsingen på toppidrettslinjen vår fremover og gleder oss til han er på plass fra april, sier daglig leder på Metis videregående skole, Trond Botnen.

 

Metis videregående er en statsstøttet privatskole midt i Bergen sentrum med 590 elever – av disse går 180 elever på skolens toppidrettslinje. Metis har på 7 år klart å bli den største toppidrettslinjen i hele Vestland fylke. I tillegg til å være størst i antall elever så tilbyr også skolen hele 14 ulike idretter for sin toppidrettselever.

 

– Fra vi startet toppidrettslinjen fra null i 2013 har vi nå bygget oss opp til å bli den mest populære toppidrettslinjen i fylket – med årlig over 350 søkere til 180 toppidrettsplasser. Vår toppidrettskoordinator Jan Stankiewicz har gjort en fremragende jobb, men han søker nye utfordringer til våren. Med en kapasitet av Vidar Gjesdal sin kaliber på plass; så skal vi nå ta ytterligere steg i vår positive utvikling, sier Botnen.

 

KVALITETSSTEMPEL. Daglig leder på Metis videregående, Trond Botnen (th), er godt fornøyd med å ha rekruttert håndball-profil Vidar Gjesdal, (tv) som skolens nye toppidrettssjef. (Foto: Elise Sannes).

 

 

Ta gjerne kontakt med undertegnede om dere ønsker mer informasjon.

Mvh
Trond Botnen
Daglig leder Metis videregående skole
Tlf: 98 40 51 51 E-post: trond@metis.no

 

Telefonnummer til Vidar Gjesdal: 930 92 277