For deg som ønsker å lære mer om data, drift, sikkerhet og programmering. Linjen passer også for deg som ønsker å gå i lære etter Vg2 og for deg som ønsker generell studiekompetanse. IKT-servicefag (IKT) gir deg en spennende og fremtidsrettet skolehverdag.

Lyst til å bygge en datamaskin? Lære å kode din egen app? Besøke spennende bedrifter og lære hvordan de ruster seg mot digitale trusler i hverdagen? Teste en degausser eller lære om pentesting og skyløsninger?

FÅ BRED IKT-KOMPETANSE

IKT er et ettårig kurs som du kan velge på Vg2. Du kan søke IKT fra alle utdanningsprogram. Her lærer du blant annet å sette opp og drifte nettverk, programmere spill og apper, vurdere sikkerhetsløsninger, yte kundeservice på maskin- og programvarenivå, navigere i en verden av digitale trusler og gi råd og anbefalinger om innkjøp av ny teknologi.

PASSER FOR ALLE

Programområdet passer for absolutt alle, både jenter og gutter. IKT passer for deg som er uerfarne med IT, kan litt og vil lære mer, og deg som «brenner» for det. Det passer for gamere og realister, og for deg som ikke aner hva degaussere, pentesting og skyløsninger er!

FORDYPNING I STØRRE PROSJEKTER

På IKT på Metis videregående har du en hel dag til hvert fag. Det gir deg tid og ro til fordypning. Vi arbeider ofte med større prosjekter, i grupper eller individuelt. En dag i uken er du ute og jobber i bedrift i faget yrkesfaglig fordypning (YFF).

Mange muligheter videre

Det finnes mange muligheter etter IKT. Du kan søke om lærlingplass i bedrift, eller velge påbygg og få generell studiekompetanse. Du kan også velge en kombinasjon av dette. Vi hjelper deg med å finne rett lærebedrift, slik at din vei til fagbrevet blir enklere. Du får bli med på bedriftsbesøk i hele distriktet, hvor du møter engasjerte bedriftsledere og motiverte lærlinger. De forteller deg alt du behøver å vite om hva de driver med og hvordan søke læreplass.

For deg som

  • er IKT-fersking.
  • er nysgjerrig på faget og den digitale fremtiden vår.
  • kan litt og vil lære mer.
  • synes teknologi virker spennende.
  • vil gå i en liten klasse og ha det veldig gøy.

Intervju med Sebastian

Elev på Vg2 IKT

Hvorfor valgte du IKT?

Jeg valgte IKT fordi det er noe jeg interesserer meg for, og det er mer praktiske oppgaver enn teoretisk.

Hvordan trives du på Metis og IKT?

Jeg trives veldig godt! Jeg synes det er kjempegøy på Metis. Lærene er utrolig flinke og dyktige. De kan virkelig faget sitt! Jeg synes det er kjekt å lære om data, programmering, service og sikkerhet på nett. Vi har også et fag som heter yrkesfaglig fordypning (YFF). Her skal vi ut i praksis slik at vi får mer fordypning i faget. Jeg har fått praksisplass hos Norges Handelshøyskole i Bergen (NHH). Det gleder jeg meg til!

hva er det beste med Metis?

Det beste med Metis er egentlig alt! Det er et godt skolemiljø og alle er venner. Det gjør det litt enklere at alle i klassen har IKT som en felles interesse. I tillegg har vi blokkdager noe som gjør det enklere å fokusere på ett fag om gangen, vi får egen Mac med Adobe-pakken, vi reiser på klasseturer og får være med på veldig mye gøy! I år har vi vært på flipzone, kino, bowling og besøkt mange spennende bedrifter.

Hvordan var overgangen fra ungdomsskolen til videregående?

For min del var overgangen litt stor. Det ble lenger reisevei siden jeg kommer fra Osterøy og det ble strengere krav på fraværet, men det gikk veldig fint. I begynnelsen av skoleåret var vi på bli kjent-tur og jeg fikk fort nye venner.

Har du noen tips til nye elever?

• Gled deg til å begynne på Metis.

• Du må være klar for et utrolig bra år med masse gøy.

• Du må glede deg til å bli kjent med nye folk på skolen.

• Vi har det gøy i timene, og dagene går alltid veldig raskt.

• Man lærer mye om programmering som man kan leke med og eksperimentere med hjemme.

Hva har du lyst å gjøre når du er ferdig på vgs?

I Vg3 kan man velge å ta påbygg til generell studiekompetanse eller man kan gå ut i lære. Jeg har valgt å gå ut i lære og når jeg er ferdig med læretiden vil jeg studere for å bli politi.

VG2
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 26
Fellesfag:timer
Engelsk56
Kroppsøving56
Norsk56
Samfunnsfag84
Felles programfag:timer
Drift og vedlikehold169
Bruker- og driftsstøtte168
Virksomhetsstøtte140
Yrkesfaglig fordypning:timer
Yrkesfaglig fordypning253

Er du klar for å ta steget videre?

Se våre andre utdanningsprogram eller