Fremmedspråk

På Metis videregående har vi tradisjon for å dra på studieturer. Elever og lærere reiser til relevante land og byer der de får bruke fremmedspråket og delta på kulturaktiviteter. 

Spanskelevene til Barcelona 23-27 oktober (2STAB)

Hvert år tilbys spanskelevene i VG2 ved Metis VGS språktur til Spania. De siste årene har vi vært i Barcelona og i oktober dro 24 elever og to lærere nettopp dit. De startet dagen med undervisning på en språkskole før vi samlet oss til fellesaktiviteter. Vi besøkte blant annet Picassomuseet, Parc Güell, matmarkedet La Boqueria og katedralen i Barri Gotico. Været var med oss i år, og vi fikk også en kjærkommen tur på stranden! Elevene fikk også en del fritid til å selv oppleve byen, og denne ble nok først og fremst brukt i shoppingdistriktet. Videre bor de gruppevis hos vertsfamilier og får således oppleve kulturen fra innsiden.

Spanskelevene til Barcelona 17.-22. november 2022

Spanskelevene ved Metis, sammen med lærerne Ann Kristin og Bjørg Ane hadde en fantastisk tid i Barcelona. Elevene bodde hos vertsfamilier, en fin måte å praktisere det spanske språket på og å oppleve spansk familiekultur. De hadde en flott tid, deltok på spanskkurs, dansekurs, spiste tapas og fikk guidede turer i byen Barcelona.

Nytt opplegg for fremmedspråkturer fra høsten 2020

Metis videregående planlegger nytt opplegg for fremmedspråkturer (spansk, fransk og tysk) fra høsten 2020. Opplegget blir én ukes språktur til Valencia, Nice og Berlin (om det er nok påmeldte). Turene vil være en kombinasjon av språkundervisning og kulturopplevelser der elevene bor hos vertsfamilier.

Elevtur Barcelona høsten 2019

17.-22. november var spanskelevene i Barcelona på studietur. Overnatting hos vertsfamilier, spanskkurs, dansekurs, tapas og guiding i Barcelonas gater – gøy og meget lærerik tur!

Studietur til England våren 2019

Samfunnsfaglig engelsk (Vg3) sammen med Anbjørg Igland og kjemi-klassen (Vg3) sammen med Monica Amundsen dro på studietur til London 11/3-14/3 2019.

Kjemi-klassen (Vg3)
Kjemi-klassen besøkte the University of Portsmouth, Sør-England. Der fikk de omvisning på campus, innblikk i det britiske utdanningssystemet og studietilværelse. De besøkte Dental Academy, School of Biological Sciences, Faculty of Technology og School of Mathematics and Physics. Neste dag i London besøkte de Royal Institution of Great Britain (Ri). Institusjonen ble grunnlagt i 1799 og er en organisasjon som ble stiftet med mål om å få naturvitenskapelig forskning ut til publikum. De fikk guidet omvisning i bygninger, i museet og i arkivene.

Samfunnsfaglig engelsk (Vg3)

Britisk historie og politikk er en viktig del av læreplanen i Samfunnsfaglig engelsk. Brexit går rett inn i britisk politikk og har dominert internasjonale medier i hele år. I forbindelse med MOLTAM-prosjektet (Erasmus+), fikk klassen til oppgave å lage e-bøker som skulle inneholde britisk parlamentarisme og en Brexit-reportasje. I den forbindelse besøkte de Westminster, the Houses of Parliament. De måtte stå lenge i kø utenfor og gjennomgå grundig sikkerhetskontroll, før de slapp inn i Westminster Hall og St Stephens´Hal. Ved hjelp av gode kontakter fikk de også komme inn i underhuset, the Houses of Commons og høre på Brexit-debatten. Etter besøket i underhuset og som en del av Brexit-reportasjen, intervjuet de folk som protesterte utenfor Westminster.

Studietur til Barcelona høsten 2018

I november var spansk-klassen fra Vg2 i Barcelona. Elevene bodde hos spanske vertsfamilier under hele oppholdet. Vi hadde en kjekk og lærerik tur med mange ulike aktiviteter!
Elevene var på paellakurs, salsakurs og spanskkurs. Vi dro også på besøk til Sagrada Familia og Barrio Gótico. Det var en herlig studietur med kjekke elever!

Studietur til Sveits høsten 2017

I høst dro elever som har tysk og fransk på VG1 og VG2 på studietur til Sveits. Vi besøkte byene Genève, som er franskspråklig og Bern, som er tyskspråklig (sveitsertysk). Dagene var planlagt med innholdsrikt program hvor vi bl.a. hadde omvisning i FN-bygget i Genève, omvisning i Røde Kors museet, som gir god innsikt i hvordan Røde Kors arbeider og omvisning i klokkemuseet Patek Philippe, som absolutt er verdt et besøk.

I Bern hadde vi byvandring hvor vi bl.a. så det 500 år gamle klokkespillet til Zytglogge når klokken slo 12.00. Vi besøkte Albert Einstein museet med god innføring i historien rundt perioden Albert Einstein levde.

Oppholdet var lærerikt for både elever og lærere.

Fremmedspråk

Er fremmedspråk noe for deg? Det er veldig nyttig å kunne fremmedspråk – ikke bare når du skal reise til utlandet, men det er også en stor fordel i mange yrker å beherske flere språk. 

På Metis videregående tilbyr vi følgende fremmedspråk-fag: 

– Tysk nivå II

– Spansk nivå I, II og III

– Fransk nivå II