Fremmedspråk

På Metis videregående har vi tradisjon for å dra på studieturer i Vg2. Elever og lærere reiser til relevante land og byer der de får bruke fremmedspråket og delta på kulturaktiviteter. 

Studietur til Barcelona høsten 2018

I november var spansk-klassen fra Vg2 i Barcelona. Elevene bodde hos spanske vertsfamilier under hele oppholdet. Vi hadde en kjekk og lærerik tur med mange ulike aktiviteter!
Elevene var på paellakurs, salsakurs og spanskkurs. Vi dro også på besøk til Sagrada Familia og Barrio Gótico. Det var en herlig studietur med kjekke elever!

Studietur til Sveits høsten 2017

I høst dro elever som har tysk og fransk på VG1 og VG2 på studietur til Sveits. Vi besøkte byene Genève, som er franskspråklig og Bern, som er tyskspråklig (sveitsertysk). Dagene var planlagt med innholdsrikt program hvor vi bl.a. hadde omvisning i FN-bygget i Genève, omvisning i Røde Kors museet, som gir god innsikt i hvordan Røde Kors arbeider og omvisning i klokkemuseet Patek Philippe, som absolutt er verdt et besøk.

I Bern hadde vi byvandring hvor vi bl.a. så det 500 år gamle klokkespillet til Zytglogge når klokken slo 12.00. Vi besøkte Albert Einstein museet med god innføring i historien rundt perioden Albert Einstein levde.

Oppholdet var lærerikt for både elever og lærere.

Fremmedspråk

Er fremmedspråk noe for deg? Det er veldig nyttig å kunne fremmedspråk – ikke bare når du skal reise til utlandet, men det er også en stor fordel i mange yrker å beherske flere språk. 

På Metis videregående tilbyr vi følgende fremmedspråk-fag: 

– Tysk nivå II

– Spansk nivå I, II og III

– Fransk nivå II