For deg som ønsker en variert skolehverdag med mye praktisk og kreativt arbeid, samtidig som du får generell studiekompetanse. Medier og kommunikasjon (MK) gir deg en spennende og bransjeorientert skolehverdag.

Går du med en filmskaper i magen? Er du en journalistspire? Vil du fange en følelse, fryse et øyeblikk? Fotografere, skape, skrive, animere og få studiekompetanse? Vil du jobbe praktisk, kreativt og få kontakt med mediebransjen i Bergen? Da er MK noe for deg!

VARIERT SKOLEHVERDAG

På MK får du en variert skolehverdag som gir deg kompetanse innenfor alle de ulike fagområdene i mediebransjen. Hos oss får du opplæring i både film, foto, grafisk design, reklame, journalistikk, animasjon, TV-produksjon og lyddesign. Du kan også velge å fordype deg videre i en eller flere av disse fagområdene i Vg2 og Vg3.

SAMARBEID MED MEDIEBRANSJEN

Metis videregående ligger et steinkast fra Media City Bergen. Her finner man alle de store mediebedriftene i byen, som TV2, NRK, BA, BT og Vizrt. Metis videregående er medlem i, og har tett tilknytning til Media City Bergen, og som elev hos oss får du komme tett på livet i bransjen, og jobbe med ekte prosjekter fra eksterne oppdragsgivere.

UTSTYR OG PROGRAMVARE

Som elev på MK, får du tilgang til foto-, TV- og lydstudio på skolen. Vi har moderne medieutstyr, og du får din egen Mac med siste versjon av Adobe Creative Cloud, med blant annet Photoshop, Premiere, InDesign, Lightroom, Audition og After Effects. Du trenger ikke å ha erfaring med hverken utstyr eller programvare. Her lærer du alt fra scratch.

Mange muligheter videre

Flere av våre tidligere medieelever har fått jobb i bedrifter som NRK, TV2, BT, BA og VG. Andre har valgt å studere til å bli bl.a. jurist, lærer eller psykolog. Mulighetene er mange om du velger medier og kommunikasjon på Metis.

For deg som ønsker

  • en praktisk skolegang som gir generell studiekompetanse.
  • å arbeide med film, foto, lyd, grafisk design, reklame, TV, journalistikk og animasjon.
  • å jobbe kreativt med moderne utstyr og programvare.
  • å stifte bekjentskap med medieklyngen i Bergen.

Intervju med Susanne

Elev på Vg1 medier og kommunikasjon

HVORFOR VALGTE DU MEDIER OG KOMMUNIKASJON (MK)?

Jeg valgte MK fordi jeg var lei av å kun ha teoretiske fag! Jeg ønsket å bruke kreativiteten min, og få et lite avbrekk fra fag som naturfag og matte.

Hva lærer dere om på MK?

Vi lærer å lage reportasjer, grafisk design og alt man forbinder med medieproduksjon. Vi har også tilgang på Adobe-pakken som har en verdi til flere tusen kroner. Vi går tidlig gjennom de ulike programmene og lærer oss noen grunnleggende teknikker. Vi har også tilgang på profesjonelt medieutstyr, og kan ta med dette utstyret hjem dersom vi skal ha opptak, eller ønsker å lære mer.

hva er det beste med Metis?

Det er lærerne på medialinjen. De er engasjerte og gjør det gøy å lære. På medialinjen får jeg brukt kreativiteten min, og det går ikke i bare pugging og alt man vanligvis forbinder med skole. Lærerne er flinke til å få oss til å lære og strukturere timene på en god måte. På Metis blir elevene virkelig lyttet til!

Hvordan var første skoledag?

Jeg var ganske nervøs fordi jeg kjente ingen i klassen min! Jeg visste ikke hvordan jeg skulle oppføre meg rundt andre, men lærerne arrangerte bli-kjent-leker og vi ble fort kjent med hverandre!

Har du noen tips til nye elever?

• Vær deg selv.

• Gjør en innsats i fagene.

• Vær inkluderende med alle.

• Ta skolen på alvor – men husk at du har et liv utenfor også!

• Ha toleranse ovenfor andre – alle er forskjellige

Hva har du lyst å gjøre når du er ferdig på vgs?

Selv om man går media og kommunikasjon så må du ikke bli noe innenfor media. Vi får generell studiekompetanse, og har samme muligheter som stud.spes. Selv kan det være jeg blir radiovert eller ender opp med å starte min egen kafé!

Sjekk ut filmen #livetpåMK

Noe av det våre MK-elever har laget og vært med på

Se mer på Metis sin

YouTube-kanal
VG1
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 26
Fellesfag:timer
Norsk113
Kroppsøving56
Fremmedspråk 1 eller 2113
Engelsk140
Matematikk P eller T140
Naturfag140
Felles programfag:timer
Mediesamfunnet 1140
Medieuttrykk 1140
  
  
  
  
VG2
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 26
Fellesfag:timer
Norsk112
Kroppsøving56
Fremmedspråk 1 eller 2112
Historie56
Matematikk P (evt prog.fag S1/R1)84
Geografi56
Samfunnsfag84
Felles programfag:timer
Mediesamfunnet 2140
Medieuttrykk 2140
Valgfrie programfag:timer
Eget eller annet programområde140
VG3
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 26
Fellesfag:timer
Norsk168
Kroppsøving56
Religion og etikk84
Historie113
Felles programfag:timer
Mediesamfunnet 3140
Medieuttrykk 3140
Valgfrie programfag:timer
Eget eller annet programområde280
  
  
  

Lurer du på noe mer?

Rolf Næss

Seksjonsleder for Medier og kommunikasjon på Metis videregående.

rolf.naess@metis.no

Er du klar for å ta steget videre?

Se våre andre utdanningsprogram eller