For deg som ønsker en variert skolehverdag med mye praktisk og kreativt arbeid, samtidig som du får generell studiekompetanse. Medier og kommunikasjon (MK) gir deg en spennende og bransjeorientert skolehverdag.

Går du med en filmskaper i magen? Er du en journalistspire? Vil du fange en følelse, fryse et øyeblikk? Fotografere, skape, skrive, animere og få studiekompetanse? Vil du jobbe praktisk, kreativt og få kontakt med mediebransjen i Bergen? Da er MK noe for deg!

VARIERT SKOLEHVERDAG

På MK får du en variert skolehverdag som gir deg kompetanse innenfor alle de ulike fagområdene i mediebransjen. Hos oss får du opplæring i både film, foto, grafisk design, reklame, journalistikk, animasjon, TV-produksjon og lyddesign. Du kan også velge å fordype deg videre i en eller flere av disse fagområdene i Vg2 og Vg3.

SAMARBEID MED MEDIEBRANSJEN

Metis videregående ligger et steinkast fra Media City Bergen. Her finner man alle de store mediebedriftene i byen, som TV2, NRK, BA, BT og Vizrt. Metis videregående er medlem i, og har tett tilknytning til Media City Bergen, og som elev hos oss får du komme tett på livet i bransjen, og jobbe med ekte prosjekter fra eksterne oppdragsgivere. Metis videregående er medlem i, og har tett tilknytning til Media City Bergen,

UTSTYR OG PROGRAMVARE

Som elev på MK, får du tilgang til foto-, TV- og lydstudio på skolen. Vi har moderne medieutstyr, og du får din egen Mac med siste versjon av Adobe Creative Cloud, med blant annet Photoshop, Premiere, InDesign, Lightroom, Audition og After Effects. Du trenger ikke å ha erfaring med hverken utstyr eller programvare. Her lærer du alt fra scratch.

Mange muligheter videre

Flere av våre tidligere medieelever har fått jobb i bedrifter som NRK, TV2, BT, BA og VG. Andre har valgt å studere til å bli bl.a. jurist, lærer eller psykolog. Mulighetene er mange om du velger medier og kommunikasjon på Metis.

For deg som ønsker

  • en praktisk skolegang som gir generell studiekompetanse.
  • å arbeide med film, foto, lyd, grafisk design, reklame, TV, journalistikk og animasjon.
  • å jobbe kreativt med moderne utstyr og programvare.
  • å stifte bekjentskap med medieklyngen i Bergen.

Intervju med Hans Christian

Elev på Vg2 medier og kommunikasjon

HVORFOR VALGTE DU MEDIER OG KOMMUNIKASJON (MK)?

Jeg valgte MK fordi jeg alltid har vært interessert i foto. Jeg elsker å ta bilder! Jeg hadde lyst til å lære enda mer om foto, grafisk design og video. Jeg var også nysgjerrig på hvilke muligheter som finnes i mediebransjen.

Hvordan trives du på Metis og MK?

Jeg trives veldig godt på Metis. Vi har et kjempebra klassemiljø, og det er lett å bli kjent med folk på skolen. På MK får jeg brukt interessene mine, samtidig som jeg lærer mye nytt. Det er et artig og praktisk utdanningsprogram. Vi har det utrolig gøy!

hva er det beste med Metis?

Det må være klassemiljøet og lærerne. Lærerne er dyktige, engasjerte og morsomme. De kan faget sitt, og gjør undervisningen gøy og spennende! I tillegg trives jeg med å ha blokkdager. Med ett eller to fag per dag, får jeg konsentrert meg om faget over lenger tid. I tillegg blir det færre bøker å bære på.

Hvordan var overgangen fra ungdomsskolen til videregående?

Overgangen gikk mye bedre enn jeg forventet. På Metis er det mye fokus på det sosiale, og vi ble godt kjent med hverandre allerede de første ukene. Vi reiste også på klassetur til filmfestivalen i Haugesund der vi ble enda bedre kjent. Det var en trygg og inkluderende skolestart.

Har du noen tips til nye elever?

• På Metis har vi tilgang til moderne medieutstyr. Jeg anbefaler alle nye MK-elever å bli kjent med dette utstyret, for det kommer veldig godt med senere.

• Husk at du kan låne med deg hjem utstyr for å øve deg.

• Ikke vær redd for å prøve og feile når du lærer noe nytt i mediefag.

• Ha det gøy!

Hva har du lyst å gjøre når du er ferdig på vgs?

Når jeg er ferdig på Metis har jeg lyst til å studere noe innenfor mediebransjen, men jeg har ikke bestemt meg helt enda. Kanskje det blir TV-produksjon.

Sjekk ut filmen #livetpåMK

Noe av det våre MK-elever har laget og vært med på

Se mer på Metis sin

YouTube-kanal
VG1
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 26
Fellesfag:timer
Norsk113
Kroppsøving56
Fremmedspråk 1 eller 2113
Engelsk140
Matematikk P eller T140
Naturfag140
Felles programfag:timer
Mediesamfunnet 1140
Medieuttrykk 1140
  
  
  
  
VG2
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 26
Fellesfag:timer
Norsk112
Kroppsøving56
Fremmedspråk 1 eller 2112
Historie56
Matematikk P (evt prog.fag S1/R1)84
Geografi56
Samfunnsfag84
Felles programfag:timer
Mediesamfunnet 2140
Medieuttrykk 2140
Valgfrie programfag:timer
Eget eller annet programområde140
VG3
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 26
Fellesfag:timer
Norsk168
Kroppsøving56
Religion og etikk84
Historie113
Felles programfag:timer
Mediesamfunnet 3140
Medieuttrykk 3140
Valgfrie programfag:timer
Eget eller annet programområde280
  
  
  

Lurer du på noe mer?

Rolf Næss

Seksjonsleder for Medier og kommunikasjon på Metis videregående.

rolf.naess@metis.no

Er du klar for å ta steget videre?

Se våre andre utdanningsprogram eller