For deg som ønsker en variert skolehverdag med mye praktisk og kreativt arbeid, samtidig som du får generell studiekompetanse. Medier og kommunikasjon (MK) gir deg en spennende og bransjeorientert skolehverdag.

Går du med en filmskaper i magen? Er du en journalistspire? Vil du fange en følelse, fryse et øyeblikk? Fotografere, skape, skrive, animere og få studiekompetanse? Vil du jobbe praktisk, kreativt og få kontakt med mediebransjen i Bergen? Da er MK noe for deg!

VARIERT SKOLEHVERDAG

På MK får du en variert skolehverdag som gir deg kompetanse innenfor alle de ulike fagområdene i mediebransjen. Hos oss får du opplæring i film, foto, grafisk design, reklame, journalistikk, animasjon, TV-produksjon og lyddesign. Du kan også velge å fordype deg videre i én eller flere av disse fagområdene i Vg2 og Vg3.

SAMARBEID MED MEDIEBRANSJEN

Metis videregående ligger et steinkast fra Media City Bergen. Her finner man alle de store mediebedriftene i byen, som TV2, NRK, BT og Vizrt. Metis videregående er medlem i, og har tett tilknytning til Media City Bergen. Som elev hos oss får du komme tett på livet i bransjen, og jobbe med ekte prosjekter fra eksterne oppdragsgivere.

UTSTYR OG PROGRAMVARE

Som elev på MK, får du tilgang til foto-, TV- og lydstudio på skolen. Vi har moderne medieutstyr, og du får din egen Mac med siste versjon av Adobe Creative Cloud, med blant annet Photoshop, Premiere, InDesign, Lightroom, Audition og After Effects. Du trenger ikke å ha erfaring med hverken utstyr eller programvare. Her lærer du alt fra scratch.

Mange muligheter videre

Flere av våre tidligere medieelever har fått jobb i bedrifter som NRK, TV2, BT, BA og VG. Andre har valgt å studere til å bli bl.a. jurist, lærer eller psykolog. Mulighetene er mange om du velger MK på Metis.

For deg som ønsker

  • En praktisk skolegang som gir generell studiekompetanse
  • Å arbeide med film, foto, lyd, grafisk design, reklame, TV, journalistikk og animasjon
  • Å jobbe kreativt med moderne utstyr og programvare
  • Å stifte bekjentskap med medieklyngen i Bergen

Intervju med Hanna

Hanna ville ha en annerledes og kreativ skolehverdag.

HVORFOR VALGTE DU MEDIER OG KOMMUNIKASJON (MK)?

Jeg ville gjøre noe kreativt i skoletiden, og hadde blitt anbefalt linjen tidligere. Det er noe annerledes enn vanlig studiespesialiserende. Jeg leste meg opp på hva man gjorde på media og det hørtes veldig gøy ut.

Hva lærer dere om på MK?

Vi lærer alt innenfor medieproduksjon. Som reklame, TV, og journalistikk.

hva er det beste med Metis?

Rent akademisk er det blokkdagene, siden det har hjulpet meg å kunne ta meg god tid, men fortsatt få noe gjort. Generelt er det at jeg har blitt veldig komfortabel på Metis og alle er snille med meg.

Hvordan er miljøet på skolen?

Jeg synes det er veldig bra, alle er snille med hverandre og over bordtennisbordet i friminuttene blir du kjent med en del fra flere utdanningsprogram.

Hvordan trives du på Metis?

Det tok ikke lang tid før jeg fikk meg noen nye venner, så jeg har det bra på skolen. Jeg har hyggelige og engasjerte lærere. Klassemiljøet vårt er bra og jeg har troen på at det kommer til å bli enda bedre.

Har du noen gode tips til nye elever?

Ta notater i timen og gjerne gå på leksehjelp, enten det er arrangert på skolen eller utenfor, det hjalp meg en del. Finn noen du liker å være med på skolen, det trenger ikke å være mange, men det hjelper på at du føler deg komfortabel på skolen.

Hva synes du om lærerne på skolen?

Jeg synes de er snille og flinke. De er alle sammen (seriøst ALLE sammen) veldig engasjert i det de lærer bort. De er alltid klare for å lære deg noe selv om du ikke er like entusiastisk mandag morgen.

Hva har du lyst til å gjøre når du er ferdig på studiet?

Jeg er virkelig ikke sikker enda. Jeg har mange ideer eller drømmer. Alt fra å jobbe i radio til å lage tegneserie, kanskje skrive fortellinger eller jobbe i arkiv. I naturfag ser jeg at flere ting henger sammen, og vurderer derfor å studere videre innen realfag.

Intervju med Susanne

Elev på Vg2 medier og kommunikasjon

Innblikk i Bildefag

Sjekk ut filmen #livetpåMK

Noe av det våre MK-elever har laget og vært med på

Se mer på Metis sin

YouTube-kanal
VG1
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 26
Fellesfag:timer
Norsk113
Kroppsøving56
Fremmedspråk 1 eller 2113
Engelsk140
Matematikk P eller T140
Naturfag140
Felles programfag:timer
Mediesamfunnet 1140
Medieuttrykk 1140
  
  
  
  
VG2
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 26
Fellesfag:timer
Norsk112
Kroppsøving56
Fremmedspråk 1 eller 2112
Historie56
Matematikk P (evt prog.fag S1/R1)84
Geografi56
Samfunnsfag84
Felles programfag:timer
Mediesamfunnet 2140
Medieuttrykk 2140
Valgfrie programfag:timer
Eget eller annet programområde140
VG3
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 26
Fellesfag:timer
Norsk168
Kroppsøving56
Religion og etikk84
Historie113
Felles programfag:timer
Mediesamfunnet 3140
Medieuttrykk 3140
Valgfrie programfag:timer
Eget eller annet programområde280
  
  
  

Lurer du på noe mer?

Rolf Næss

Seksjonsleder for Medier og kommunikasjon på Metis videregående.

rolf.naess@metis.no

Er du klar for å ta steget videre?

Se våre andre utdanningsprogram eller