Metis påbygg

For deg som har gått yrkesfag Vg1 og Vg2 eller er ferdig med fagbrev, og vil ha generell studiekompetanse.

Har du gått et yrkesfaglig program, og funnet ut at du vil studere videre på høyskole eller universitet? Er generell studiekompetanse målet ditt? Da bør du søke påbygg.

FRA FORSKJELLIGE BAKGRUNNER

Du kan søke påbygg på Metis videregående uavhengig av hvilken skole du har gått på i Vg2. Her vil du blant annet møte elever som har gått på service og samferdsel, helse- og oppvekstfag, elektrofag og lignende. Påbygg gir deg generell studiekompetanse og der-med grunnlag for å søke på de fleste studietilbudene på høyskoler og universitet i Norge.

ETT FAG PER DAG

På Metis videregående organiserer vi undervisningen slik at du har ett fag hver dag. For deg som kommer fra andre videregående skoler vil det kanskje være uvant, men elevene som går hos oss synes det er en stor fordel å kunne konsentrere seg om ett fag om gangen.

TATT YRKESFAG OG KLAR TIL HØYERE UTDANNING

Du kan søke Vg3 påbygg etter at du har fullført og bestått Vg1 og Vg2 på et yrkesfaglig utdanningsprogram, eller du kan søke Vg4 påbygg etter at du har oppnådd yrkeskompetanse med fagbrev/svennebrev, eller vitnemål. Du kan søke påbygg helt til utgangen av det året du fyller 24. På påbygg tar du fag du trenger for å få generell studiekompetanse, og skaffer deg dermed den kunnskapen og kompetansen som kreves for høyere utdanning.

For deg som ønsker

  • Generell studiekompetanse
  • Vil inn på høyere utdanning
  • Et kreativt og mangfoldig klassemiljø
VG3
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 22
Fellesfag:timer
Historie140
Kroppsøving56
Matematikk 2P-Y140
Norsk281
Naturfag84
Programfag:timer
Valgfritt programfag140
VG4
Fellesfag:timer
Historie140
Matematikk 2P-Y140
Norsk281
Naturfag84
Har du noen tips til nye elever?

Fokuser litt på det sosiale og ikke kun på det teoretiske. Følg med i timen så slipper du å pugge så mye til prøvene. Vær deg selv!

Hva er det beste med Metis?

Det beste med Metis er definitivt lærerne. De tilrettelegger, hører på hva elevene har å si og har god oppfølging av elevene sine via mentorordningen vår. Og så er det veldig greit at vi ligger sentralt midt i sentrum, vi har kort vei til butikker og mat!

Intervju med Kine

Kine valgte Påbygg etter to år på Salg, service og reiseliv for å få generell studiekompetanse. 

Hvilken linje gikk du på før du begynte på Påbygg?

Jeg gikk Salg, service og reiseliv i Vg1 og fordypet meg i salg og reiseliv i Vg2. Jeg hadde praksis hos Carlings i Vg1 og på markedsavdelingen på Metis i Vg2. I praksis får man nyttig og relevant erfaring som man garantert får bruk for i fremtiden.

Hvorfor valgte du påbygg?

Jeg valgte å gå påbygg fordi jeg vil ha generell studiekompetanse. Da kan jeg studere det jeg vil senere. Jeg ønsker ikke nødvendigvis å jobbe innen salg og reiseliv resten av livet, og vil derfor ha alle muligheter åpne ved hjelp av studiekompetanse.

Hvordan er en vanlig skoledag for deg?

På påbygg har vi 10 timer norsk, og programfag er et godt avbrekk i hverdagen. Jeg har markedsføring som programfag. Det er spennende fordi jeg ønsker å fordype meg i dette senere.

Hvordan trives du på Metis?

Jeg trives veldig godt på Metis. Det er veldig bra miljø blant elevene, og det er lett å få seg venner. Vi har timer sammen med den andre påbygg-klassen av og til, og det gjør at vi også blir kjent på tvers av klassene.

Hvordan var overgangen fra Salg og reiseliv til Påbygg?

Det var en overgang fra mye praktisk på Salg, service og reiseliv til mer teoretiske fag på påbygg.

Hvordan er miljøet på Metis?

Miljøet på skolen er veldig bra, elevene er veldig inkluderende, som gjør at man føler seg trygg. Det er hyggelige elever på tvers av trinnene og utdanningsprogrammene, som også gjør at man møter kjente blide blikk i gangene.

Hva har du lyst til å gjøre når du er ferdig på studiet?

Når jeg er ferdig på påbygg skal jeg først ha et friår, før jeg vil studere markedsføring. Etter jeg har studert ferdig vil jeg jobbe som markedsfører i noen år før jeg tar pedagogikk. Når jeg er ferdig med det er målet å bli lærer i markedsføring på Metis Videregående. Drømmen er jo selvsagt også å jobbe med markedsføring her!

Intervju med May

Tidligere elev Påbygg

Intervju med Sindre

Tidligere elev Påbygg

Er du klar for å ta steget videre?

Se våre andre utdanningsprogram eller