Metis påbygg

For deg som har gått yrkesfag Vg1 og Vg2 eller er ferdig med fagbrev, og ønsker generell studiekompetanse.

Har du gått et yrkesfaglig program, men funnet ut at du vil studere videre på høyskole eller universitet? Er studiekompetanse målet ditt? Da bør du søke påbygging til generell studiekompetanse.

BAKGRUNNER

Du kan søke påbygg på Metis videregående uavhengig av hvilken skole du har gått på i Vg2, uansett hvilket fagbrev du har, og uansett hvor du bor. Metis videregående har hele Norge som inntaksområde. Les mer om reglene for påbygg på Vilbli.no. Merk at hos oss må du ha ungdomsrett.

På Metis videregående vil du møte elever som har gått på service og samferdsel, IKT-servicefag, elektrofag og lignende. Påbygg gir deg generell studiekompetanse og dermed grunnlag for å søke på de fleste studietilbudene på høyskoler og universitet i Norge.

ETT FAG PER DAG

På Metis videregående organiserer vi undervisningen slik at du har ett fag hver dag. For deg som kommer fra andre videregående skoler vil det kanskje være uvant, men elevene som går hos oss synes det er en stor fordel å kunne konsentrere seg om ett fag om gangen.

TATT YRKESFAG OG KLAR TIL HØYERE UTDANNING

Du kan søke Vg3 påbygg etter at du har fullført og bestått Vg1 og Vg2 på et yrkesfaglig utdanningsprogram, eller du kan søke Vg4 påbygg etter at du har oppnådd yrkeskompetanse med fagbrev/svennebrev, eller vitnemål. Du kan søke påbygg helt til utgangen av det året du fyller 24. På påbygg tar du fag du trenger for å få generell studiekompetanse, og skaffer deg dermed den kunnskapen og kompetansen som kreves for høyere utdanning.

For deg som ønsker

  • generell studiekompetanse.
  • vil inn på høyere utdanning.
  • et kreativt og mangfoldig klassemiljø.

Intervju med May

Elev på påbygg

Hvorfor valgte du påbygg?

Før jeg begynte på Metis gikk jeg på restaurant- og matfag i Sogndal. Jeg bestemte meg for å ta påbygg for å få generell studiekompetanse, slik at jeg kan søke meg inn på høyere utdanning.

Hvordan trives du på Metis?

Jeg trives veldig godt på Metis. Miljøet på skolen er utrolig bra, og jeg synes blokkdagene er kule! Siden vi har blokkdager tar vi av og til undervisningen ut av klasserommet, så vi har flere ganger vært på museum, filminnspilling eller på teater i sentrum.

hva er det beste med Metis?

Det beste med Metis er lærerne. De er utrolig snille og omtenksomme. Hvis man spør om hjelp, kommer de bort med en gang! Det er kjempegodt miljø på skolen.

HVORDAN VAR FØRSTE SKOLEDAG?

Første skoledag var veldig spennende! Jeg kjente ingen da jeg begynte på Metis, men alle i klassen var imøtekommende. Vi hadde aktiviteter som gjorde at vi ble bedre kjent med hverandre!

HVORDAN ER PÅBYGGUNDERVISNINGEN?

Vi har seks fag, og før jeg begynte så tenkte jeg at det kom til å bli vanskelig. På grunn av blokkdager ble det lettere, og jeg klarer å fokusere om ett fag om gangen! Det er også fullt mulig å jobbe ved siden av skolen. Selv jobber jeg som servitør på et hotell.

Har du noen tips til nye elever?

• Smil og si hei!

• Ta initiativ og still spørsmål i undervisningen.

• Gjør ditt beste på skolen.

• Prøv å holde motivasjonen til skolearbeidet oppe.

• Hold fokus, spis og sov nok!

Hva har du lyst å gjøre når du er ferdig på vgs?

Jeg tenker å studere hotelledelse når jeg er ferdig på Metis. Det blir spennende!

VG3
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 22
Fellesfag:timer
Historie140
Kroppsøving56
Matematikk 2P-Y140
Norsk281
Naturfag84
Programfag:timer
Valgfritt programfag140

Er du klar for å ta steget videre?

Se våre andre utdanningsprogram eller