(Business)

Det nye utdanningsprogrammet, Salg, service og reiseliv, som erstatter Service og samferdsel fra 2020, passer for deg som ønsker tidlig arbeidserfaring, gå i lære og ta fagbrev etter Vg2, eller ønsker en yrkesrettet vei til generell studiekompetanse

Ønsker du å jobbe innen sikkerhet, markedsføring, salg, reiseliv, hotell, resepsjon, – eller drømmer du om å starte egen bedrift? Her hos oss kaller vi det nye utdanningsprogrammet for Business – for det er nettopp det vi skal lære deg å drive med.

Verdifull arbeidserfaring

Næringslivet etterspør unge mennesker som er driftige og dyktige i service, sikkerhet, salg og reiseliv. Hos oss tar vi yrkesfag på alvor, og du lærer om alle sider ved servicebransjen som etter to år gir deg mulighet for læreplass og fagbrev eller et godt grunnlag før videre studier innen for eksempel markedsføring, økonomi og sikkerhet. Vi gir deg god og relevant opplæring i tråd med utviklingen i bransjene og følger deg tett på veien for å oppnå nettopp ditt mål!

Spennende prosjekter

Vi har fokus på at du skal ha det gøy mens du lærer! Vi jobber med spennende prosjekter og med lærestoffet på kreative måter. Ønsker du et spennende skoleår med fokus på praksis, karriere og yrkesliv? Da er Business det riktige valget for deg.

Bli bedre kjent med to av lærerne på business, Katrine & Cathrine. Begge har selv lang erfaring innen salg, service og reiseliv. Les mer om de her.

Samarbeider med næringslivet

Vi har gode kontakter i næringslivet, og bruker bedrifter aktivt for å gjøre undervisningen mer praktisk og virkelighetsnær.

Mange muligheter videre

Ved å velge Business kan du gå ut i lære i mange forskjellige yrker og bransjer, blant annet innen reiseliv, salg, kontor, sikkerhet og resepsjon. Du kan også ta påbygning i Vg3, eller etter læretiden, for å få generell studiekompetanse. Da kan du studere videre på høgskole eller universitet.

For deg som ønsker

  • tidlig arbeidserfaring.
  • å bli fremtidens leder.
  • å gå ut i lære.
  • å starte for deg selv.
  • generell studiekompetanse.

Tidligere elev

Bertine er tidligere elev fra Metis, og har blitt lærling i Forsvaret. Hun er på sitt andre år, og forteller om hvordan hun opplevde førstegangstjenesten og hvordan det er å være lærling i Forsvaret. Hun gikk selv Salg, service og sikkerhet på Metis, og gikk ut  i 2019. Les mer om Bertine her.

Kine Malen viser deg hennes hverdag på Business!

Elev på Vg1 business

VG1
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 26
Fellesfag:årstimer
Engelsk140
Kroppsøving56
Praktisk matematikk84
Naturfag56
Norsk56
Felles programfag:timer
Forretningsdrift169
Kultur og samhandling140
Markedsføring og innovasjon168
Yrkesfaglig fordypning:timer
Yrkesfaglig fordypning168
VG2
Salg og reiseliv
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 26
Fellesfag:Årstimer
Kroppsøving56
Norsk112
Samfunnsfag84
Felles programfag:timer
Salg og reiseliv477
Yrkesfaglig fordypning:timer
Yrkesfaglig fordypning253
VG2
Service, sikkerhet og administrasjon
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 26
Fellesfag:Årstimer
Kroppsøving56
Norsk112
Samfunnsfag84
Felles programfag:timer
Service, sikkerhet og administrasjon477
Yrkesfaglig fordypning:timer
Yrkesfaglig fordypning253

Lurer du på noe mer?

Katrine Ness

Seksjonsleder for Salg, service og reiseliv på Metis videregående.

katrine.ness@metis.no

Er du klar for å ta steget videre?

Se våre andre utdanningsprogram eller