(Business)

Salg, service og reiseliv passer for deg som ønsker tidlig arbeidserfaring, gå i lære og ta fagbrev etter Vg2, eller ønsker en yrkesrettet vei til generell studiekompetanse.

Ønsker du å jobbe med sikkerhet, markedsføring, salg, reiseliv, hotell, resepsjon, – eller drømmer du om å starte egen bedrift? Her hos oss kaller vi det nye utdanningsprogrammet for Business – for det er nettopp det vi skal lære deg å drive med.

Verdifull arbeidserfaring

Næringslivet etterspør unge mennesker som er driftige og dyktige i service, sikkerhet, salg og reiseliv. Hos oss tar vi yrkesfag på alvor, og du lærer om alle sider ved servicebransjen som etter to år gir deg mulighet for læreplass og fagbrev eller et godt grunnlag før videre studier innen for eksempel markedsføring, økonomi og sikkerhet. Vi gir deg god og relevant opplæring i tråd med utviklingen i bransjene og følger deg tett på veien for å oppnå nettopp ditt mål!

Spennende prosjekter

Vi har fokus på at du skal ha det gøy mens du lærer! Vi jobber med spennende prosjekter og med lærestoffet på kreative måter. Ønsker du et spennende skoleår med fokus på praksis, karriere og yrkesliv? Da er Business det riktige valget for deg.

Bli bedre kjent med to av lærerne på business, Katrine & Cathrine. Begge har selv lang erfaring innen salg, service og reiseliv. Les mer om de her.

Samarbeider med næringslivet

Vi har gode kontakter i næringslivet, og bruker bedrifter aktivt for å gjøre undervisningen mer praktisk og virkelighetsnær.

Vekterutdanning

Nytt i år er at du kan ta vekterutdanning når du velger sikkerhetsfaget.

Mange muligheter videre

Ved å velge Business kan du gå ut i lære i mange forskjellige yrker og bransjer, blant an-net innen reiseliv, salg, service og administrasjon eller sikkerhet. Du kan også ta påbygning i Vg3, eller etter læretiden, for å få generell studiekompetanse. Da kan du studere videre på høgskole eller universitet.

For deg som ønsker

  • Tidlig arbeidserfaring
  • Å bli fremtidens leder
  • Å gå ut i lære
  • Å starte for deg selv
  • Generell studiekompetanse

Tidligere elev

Bertine er tidligere elev fra Metis, og har blitt lærling i Forsvaret. Hun er på sitt andre år, og forteller om hvordan hun opplevde førstegangstjenesten og hvordan det er å være lærling i Forsvaret. Hun gikk selv Salg, service og sikkerhet på Metis, og gikk ut  i 2019. Les mer om Bertine her.

Elev om Salg, service og reiseliv

Synve valgte Salg, service og reiseliv fordi hun alltid har hatt lyst til å jobbe med administrasjon.

Hvorfor valgte du Salg, service og reiseliv (Business)?

Jeg valgte salg, service og reiseliv fordi jeg alltid har hatt lyst å jobbe med administrasjon. Med dette utdanningsprogrammet fikk jeg muligheten til å lære om sikkerhet. I år valgte jeg Vg2 Service, sikkerhet og administrasjon. Da har jeg muligheten til å ta fagbrev i administrasjon hos Forsvaret samtidig som jeg kan ta påbygg på fritiden.

Hvordan var første skoledag?

Jeg var kjempespent! Jeg hadde sett litt på tilbakemeldingene som andre elever fra Metis hadde gitt, og jeg visste at første dag kom til å bli bra. Jeg kjente ingen fra Metis, men fikk venner allerede første skoledag. Vi hadde mange bli-kjent-leker som var kjempegøy og koselig.

Hva lærer du om på Business?

På business lærer jeg om sikkerhet, administrasjon, beredskapsplaner, samfunns-kunnskap og kommunikasjon. Det er veldig interessant, og jeg blir engasjert i fagene. Timene er gøy og annerledes, og vi har for-skjellige opplegg som gjør meg klar og spent for timene.

Har du noen gode tips til nye elever?

Ikke vær redd for å snakke med andre, vær deg selv og ta initiativ. Alle er nye på skolen og prøver å blir kjent med hverandre.

Hvor jobber du når du har praksis, og hva lærer du?

I Vg1 så jobbet jeg på Norli Bergen storsenter.I Vg2 jobbet jeg på Rema 1000 på Xhibition. Jeg jobbet der helt frem til høstferien, og så begynte jeg i Forsvaret, og var der i 3 uker. Forsvaret kom på forelesning noen uker før høstferien, og sa at de tok inn praksiselever. Jeg tenkte at dette var noe som kunne passe for meg.

Hvordan trives du på Metis?

På Metis har jeg det veldig bra, og trives veldig godt! Jeg synes at skolemiljøet er helt utrolig. Jeg har fått meg mange venner og alle er veldig inkluderende og snille. Metis var det beste valget for meg. Jeg passer perfekt inn og alle er unike på sin egen måte. Lærerne på skolen er snille og hyggelige. De tar seg tid til å hjelpe deg. Jeg er veldig takknemlig for alt de har gjort for meg. De er positive og har alltid et smil som sprer seg videre til oss elever.

Hvordan trives du på Metis?

Det er sykt bra miljø på skolen. Vi snakker med hverandre og inkluderer alle. Vi er med på å planlegge ulike aktiviteter og ekskursjoner for skolen eller klassen, som jeg synes er utrolig gøy.

Kine Malen viser deg hennes hverdag på Business!

Elev på Vg2 Salg og reiseliv (Business)

VG1
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 26
Fellesfag:årstimer
Engelsk140
Kroppsøving56
Praktisk matematikk84
Naturfag56
Norsk56
Felles programfag:timer
Forretningsdrift169
Kultur og samhandling140
Markedsføring og innovasjon168
Yrkesfaglig fordypning:timer
Yrkesfaglig fordypning168
VG2
Salg og reiseliv
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 26
Fellesfag:Årstimer
Kroppsøving56
Norsk112
Samfunnsfag84
Felles programfag:timer
Forretningsdrift159
Innovasjon og markedsføring159
Kultur og samhandling159
Yrkesfaglig fordypning:timer
Yrkesfaglig fordypning253
VG2
Service, sikkerhet og administrasjon
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 26
Fellesfag:Årstimer
Kroppsøving56
Norsk112
Samfunnsfag84
Felles programfag:timer
Sikkerhet169
Administrasjon og bærekraftig drift168
Kommunikasjon og yrkesutøvelse140
Yrkesfaglig fordypning:timer
Yrkesfaglig fordypning253

Lurer du på noe mer?

Katrine Ness

Seksjonsleder for Salg, service og reiseliv på Metis videregående.

katrine.ness@metis.no

Er du klar for å ta steget videre?

Se våre andre utdanningsprogram eller