(Business)

Det nye utdanningsprogrammet, Salg, service og reiseliv, som erstatter Service og samferdsel fra 2020, passer for deg som ønsker tidlig arbeidserfaring, gå i lære og ta fagbrev etter Vg2, eller ønsker en yrkesrettet vei til generell studiekompetanse

Ønsker du å jobbe innen sikkerhet, markedsføring, salg, reiseliv, hotell, resepsjon, – eller drømmer du om å starte egen bedrift? Her hos oss kaller vi det nye utdanningsprogrammet for Business – for det er nettopp det vi skal lære deg å drive med.

Verdifull arbeidserfaring

Næringslivet etterspør unge mennesker som er driftige og dyktige i service, sikkerhet, salg og reiseliv. Hos oss tar vi yrkesfag på alvor, og du lærer om alle sider ved servicebransjen som etter to år gir deg mulighet for læreplass og fagbrev eller et godt grunnlag før videre studier innen for eksempel markedsføring, økonomi og sikkerhet. Vi gir deg god og relevant opplæring i tråd med utviklingen i bransjene og følger deg tett på veien for å oppnå nettopp ditt mål!

Spennende prosjekter

Vi har fokus på at du skal ha det gøy mens du lærer! Vi jobber med spennende prosjekter og med lærestoffet på kreative måter. Ønsker du et spennende skoleår med fokus på praksis, karriere og yrkesliv? Da er Business det riktige valget for deg.

Samarbeider med næringslivet

Vi har gode kontakter i næringslivet, og bruker bedrifter aktivt for å gjøre undervisningen mer praktisk og virkelighetsnær.

Mange muligheter videre

Ved å velge Business kan du gå ut i lære i mange forskjellige yrker og bransjer, blant annet innen reiseliv, salg, kontor, sikkerhet og resepsjon. Du kan også ta påbygning i Vg3, eller etter læretiden, for å få generell studiekompetanse. Da kan du studere videre på høgskole eller universitet.

For deg som ønsker

  • tidlig arbeidserfaring.
  • å bli fremtidens leder.
  • å gå ut i lære.
  • å starte for deg selv.
  • generell studiekompetanse.

Intervju med Mia

Elev på Vg2 sesam

Utdanningsprogrammet bytter navn fra høsten 2020

Utdanningsprogrammet Mia går på byttet navn høsten 2020. Da heter Vg1 Salg, service og reiseliv. På Vg2 (fra høsten 2021) kan du velge mellom Salg og reiseliv og Service og sikkerhet.

Hvorfor valgte du Sesam?

Jeg valgte sesam fordi jeg elsker og brenner for salg, og har lyst til å starte min egen bedrift. På sesam lærer man mye om blant annet salg, markedsføring, administrasjon, økonomi og sikkerhet. I tillegg får man innblikk i det å jobbe i en bedrift.

Hvordan trives du på Metis?

Jeg trives veldig godt! Det er gøy på skolen, alle er motiverte og interessert i å lære. Vi har også et sykt bra skolemiljø. Det er lett å få nye venner og vi har lærere som forstår oss. Det er også kjekt å gå på en skole som ligger midt i sentrum.

hva er det beste med Metis?

Det beste med Metis er at alle er så engasjerte! Lærerne på skolen er veldig flinke, og engasjerte i vår læring. I tillegg har vi en egen mentor som veileder oss gjennom skolehverdagene.

Hvordan er en vanlig skoledag for deg?

På Metis har vi blokkdager, noe som gjør at vi får veldig mye ut av dagen. I tillegg har vi mye praktisk læring på sesam. Jeg har praksis i en klesbutikk, og der lærer jeg alt fra hvordan jeg skal selge til hvordan jeg skal behandle kunder.

Hvordan var overgangen fra ungdomsskolen til videregående?

Overgangen gikk veldig fint. Metis tar deg godt i mot, og den eneste store forskjellen fra ungdomsskolen til videregående er at Metis behandler deg som en voksen, og at du selv har ansvar for egen læring.

Har du noen tips til nye elever?

• Ta initiativ til å møte nye folk og få nye venner.

• Vær deg selv.

• Vær engasjert.

• Vær snill og gå inn med åpent sinn.

• Kos dere masse!

Hva har du lyst å gjøre når du er ferdig på vgs?

Jeg har lyst å gå ut i lære og etter det har jeg lyst til å starte min egen bedrift.

 

VG1
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 26
Fellesfag:årstimer
Engelsk140
Kroppsøving56
Praktisk matematikk84
Naturfag56
Norsk56
Felles programfag:timer
Forretningsdrift169
Kultur og samhandling140
Markedsføring og innovasjon168
Yrkesfaglig fordypning:timer
Yrkesfaglig fordypning168
VG2
Salg og reiseliv
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 26
Fellesfag:Årstimer
Kroppsøving56
Norsk112
Samfunnsfag84
Felles programfag:timer
Salg og reiseliv477
Yrkesfaglig fordypning:timer
Yrkesfaglig fordypning253
VG2
Service, sikkerhet og administrasjon
  • Gjennomsnittlig timer per uke: 26
Fellesfag:Årstimer
Kroppsøving56
Norsk112
Samfunnsfag84
Felles programfag:timer
Service, sikkerhet og administrasjon477
Yrkesfaglig fordypning:timer
Yrkesfaglig fordypning253

Lurer du på noe mer?

Katrine Ness

Seksjonsleder for Salg, service og reiseliv på Metis videregående.

katrine.ness@metis.no

Er du klar for å ta steget videre?

Se våre andre utdanningsprogram eller