Våre utdanningsprogram

For deg som ønsker generell eller spesiell studiekompetanse. Studiespesialisering gir deg et sterkt faglig grunnlag for høyere utdanning.

På Metis videregående vil du oppleve en utfordrende og spennende skoledag. Kanskje du lager musikkvideo i norsk eller får en seigmann til å eksplodere i kjemitimen? Våre lærere er opptatt av å gi deg variert undervisning både i og utenfor klasserommet.

Les mer

utdanningsprogram_studspes

For deg som drømmer om å bli toppidrettsutøver eller vil drive med et idrettsrelatert yrke, og som i tillegg vil ha muligheten til å velge realfag. Metis Toppidrett gir deg en komplett pakke.

På Metis Toppidrett utvikler vi basisferdighetene dine, slik at du kan yte mer for å bli en enda bedre idrettsutøver. Treningene er planlagt ut fra kvalitetskriterier utviklet av Olympiatoppen. Målet er å sikre god treningspraksis for utøverne.

Les mer

For deg som ønsker en variert skolehverdag med mye praktisk og kreativt arbeid, samtidig som du får generell studiekompetanse. Medier og kommunikasjon (MK) et studieforberedende utdanningsprogram.

På Medier og kommunikasjon får du en variert skolehverdag som gir deg kompetanse innenfor alle de ulike grenene i mediebransjen.

Les mer

utdanningsprogram

For deg som ønsker å jobbe innen handel, sikkerhet, IT, kontor, reiseliv eller har ambisjoner om å starte egen bedrift. Service og Samferdsel (Sesam) passer for deg som ønsker en yrkesrettet vei til generell studiekompetanse, eller som ønsker tidlig arbeidserfaring ved å ta fagbrev etter Vg2. 

På Sesam lærer du om salg, service, markedsføring, økonomi, administrasjon og sikkerhet. Du lærer om hva som må til for å starte, drive og lede en bedrift. Både i Vg1 og Vg2 har du praksis i bedrift en dag i uken. Her får du tidlig verdifull arbeidserfaring.

Les mer

For deg som er ferdig med Vg1, og ønsker å jobbe med data- og informasjonsteknologi. IKT-servicefag er et ettårig kurs som du kan velge i Vg2. Du kan søke IKT-servicefag fra alle utdanningsprogram.

Les mer

For deg som har gått yrkesfag Vg1 og Vg2, eller som er ferdig med fagbrevet ditt, og som vil ha generell studiekompetanse. Du kan søke Påbygg på Metis videregående uavhengig av hvilken skole du har gått på i Vg2.

Les mer

utdanningsprogram

Se filmen om #livetpåmetis