Generell studiekompetanse 23/5-regelen

Fyller du 23 år neste skoleår, eller er du eldre? Da kan det være fornuftig å undersøke om du kommer inn under 23/5-regelen.

Vi tilbyr kurs i fagene som gir deg generell studiekompetanse, slik at du kan få muligheten til å studere ved høyskoler og universiteter selv om du ikke har et vitnemål fra videregående skole.

Kort om regelen:

  • For deg som allerede har fullført videregående opplæring, er minimum 23 år og har minimum 5 års yrkespraksis/skolegang.
  • For deg som ikke har videregående skole fra tidligere, fyller 23 neste skoleår og har minimum 4 års yrkespraksis/skolegang.

 

Dersom du oppfyller kravene til å søke på grunnlag av 23/5-regelen, kan du få generell studiekompetanse ved å ta de seks minstekravsfagene: norsk (sidemål og hovedmål), matematikk, naturfag, engelsk, historie og samfunnsfag.

Rabattert pakkepris

Metis har dyktige og engasjerte lærere som hjelper deg med å få generell studiekompetanse. Vi har også en egen fagpakke til rabattert pris dersom du vil benytte deg av 23/5-regelen.

Einar benyttet seg av 23/5-regelen hos oss. “Lærerne er engasjerte i faget og har en enorm kompetanse innenfor det de driver med. Jeg er veldig imponert over all den kunnskapen alle lærerne innehar, og engasjementet som ligger i undervisningen, sier Einar”.

Er du klar for å ta steget videre?

Ta Generell studiekompetanse 23/5-regelen

Usikker, eller vil du vite mer?