SPØRSMÅL OM TOPPIDRETT?

Kontakt toppidrettssjef Vidar Gjesdal på tlf: 930 92 277

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål om hvordan du søker skoleplass og generelt om inntaket.

INNLOGGING VISMA INSCHOOL

Her kan du du som foresatt eller elev logge inn på Visma Inschool.

SØK SKOLEPLASS HER

Vi er ikke med i VIGO, så det er kun her på våre nettsider du kan søke skoleplass til Metis videregående.

Hvorfor velge Metis?

Midt i Bergen sentrum

Skolen vår holder til i Lars Hilles gate 17, midt mellom Grieghallen og Bystasjonen. Som elev har du nærhet til alle kollektivtilbud. Beliggenheten vår gjør også at vi kan benytte kulturtilbud og næringsliv i sentrum for en variert skolehverdag.

BILDETEKST: Elever på Metis Videregående mottar sin egen MacBook ved skolestart.

Blokkdager

Som elev hos Metis videregående vil du oppleve en annerledes skoledag. Du vil stort sett ha ett fag pr. dag, såkalte blokkdager. Dermed får du ro og tid til å fordype deg i ett fag om gangen.

99 % fullfører

Vi er stolte av at hele 99 % av våre elever fullfører utdanningen sin her på Metis videregående. I Hordaland fylke er gjennomsnittet 72,3 % (kilde: Utdanningsdirektoratet 29.8.17)

Bilde1

En trygg skolestart

Overgangen fra ungdomsskole til videregående skole oppleves som stor for mange. På vår skole tar vi oss god tid til å bli kjent med hverandre. Vi vet at trygghet og trivsel er blant de viktigste rammefaktorene for at læring vil finne sted.

Egen mentor og privatlærer

Allerede første skoledag vil du få din egen mentor som vil følge deg tett gjennom hele skoleåret. Mentoren vil være din støttespiller og samtalepartner. Alle Vg1-elever på Metis får fem timer med gratis privatlærer (PL) i matematikk, både før og etter jul. Les om PL her

Din egen Mac og Adobe-pakken

Gode digitale hjelpemidler er viktig for å få mest mulig ut av undervisningen. Derfor får du som elev utdelt din egen Mac med Adobe-pakken ved skolestart som du disponerer så lenge du er elev hos oss.

Våre utdanningsprogram

For deg som ønsker generell studiekompetanse eller for deg som vil bli lege, økonom eller ingeniør og trenger spesiell studiekompetanse. Studiespesialisering gir deg et sterkt faglig grunnlag for høyere utdanning.

Les mer

For deg som drømmer om å bli toppidrettsutøver eller vil drive med et idrettsrelatert yrke, og som i tillegg vil ha muligheten til å velge realfag. Metis toppidrett gir deg en komplett pakke.

Les mer

For deg som ønsker en variert skolehverdag med mye praktisk og kreativt arbeid, samtidig som du får generell studiekompetanse. Medier og kommunikasjon gir deg en spennende og bransjeorientert skolehverdag.

Les mer

Ønsker du å jobbe innen salg, reiseliv, hotell, resepsjon, sikkerhet, IT, markedsføring – eller drømmer du om å starte egen bedrift? Da er salg, service og reiseliv et spennende utdanningsprogram for deg!

Les mer

Har du gått et yrkesfaglig program, men funnet ut at du vil studere videre på høyskole eller universitet? Er studiekompetanse målet ditt? Da bør du søke påbygging til generell studiekompetanse.

Les mer

Se filmen om #livetpåmetis

Er du klar for å ta steget videre?