Søk skoleplass >>

Vi er ikke med i VIGO. Les mer om inntaksprosessen.

åpen dag og infomøte  >>

Velkommen til oss mandag 12. februar. Klikk her for mer info.

Hvorfor velge Metis?

utdanningsprogram_studspes_big

Midt i Bergen sentrum

Skolen vår holder til i Lars Hilles gate 17, midt mellom Grieghallen og Bystasjonen. Som elev har du nærhet til alle kollektivtilbud. Beliggenheten vår gjør også at vi kan benytte kulturtilbud og næringsliv i sentrum for en variert skolehverdag.

Blokkdager

Som elev hos Metis videregående vil du oppleve en annerledes skoledag. Du vil stort sett ha ett fag pr. dag, såkalte blokkdager. Dermed får du ro og tid til å fordype deg i ett fag om gangen.

utdanningsprogram_studspes_big

99 % fullfører

Vi er stolte av at hele 99 % av våre elever fullfører utdanningen sin her på Metis videregående. I Hordaland fylke er gjennomsnittet 72,3 % (kilde: Utdanningsdirektoratet 29.8.17)

En trygg skolestart

Overgangen fra ungdomsskole til videregående skole oppleves som stor for mange. På vår skole tar vi oss god tid til å bli kjent med hverandre. Vi vet at trygghet og trivsel er blant de viktigste rammefaktorene for at læring vil finne sted.

utdanningsprogram_studspes_big

Din egen mentor

Allerede første skoledag vil du få din egen mentor som vil følge deg tett gjennom hele skoleåret. Mentoren vil være din støttespiller og samtalepartner gjennom hele skoleåret.

utdanningsprogram_studspes_big

Din egen Mac

Gode digitale hjelpemidler er viktig for å få mest mulig ut av undervisningen. Derfor får du som elev utdelt din egen Mac ved skolestart som du disponerer så lenge du er elev hos oss.

Våre utdanningsprogram

For deg som ønsker generell eller spesiell studiekompetanse. Studiespesialisering gir deg et sterkt faglig grunnlag for høyere utdanning.

Les mer

utdanningsprogram_studspes

For deg som drømmer om å bli toppidrettsutøver eller vil drive med et idrettsrelatert yrke, og som i tillegg vil ha muligheten til å velge realfag. Metis Toppidrett gir deg en komplett pakke.

Les mer

For deg som ønsker en variert skolehverdag med mye praktisk og kreativt arbeid, samtidig som du får generell studiekompetanse. Nyhet: Fra skoleåret 2016-17 er Medier og kommunikasjon (MK) et studie- forberedende utdanningsprogram.

Les mer

For deg som ønsker å jobbe innen handel, sikkerhet, IT, kontor, reiseliv eller har ambisjoner om å starte egen bedrift. Service og Samferdsel (Sesam) passer for deg som ønsker en yrkesrettet vei til generell studiekompetanse, eller som ønsker tidlig arbeidserfaring ved å ta fagbrev etter Vg2.

Les mer

utdanningsprogram

For deg som er ferdig med Vg1, og ønsker å jobbe med data- og informasjonsteknologi. IKT-servicefag er et ettårig kurs som du kan velge i Vg2.

Les mer

For deg som har gått yrkesfag Vg1 og Vg2, eller som er ferdig med fagbrevet ditt, og som vil ha generell studiekompetanse. Du kan søke Påbygg på Metis videregående uavhengig av hvilken skole du har gått på i Vg2.

Les mer

utdanningsprogram

Se filmen om #livetpåmetis

Er du klar for å ta steget videre?