Blogg

# Livet på Metis

#Livetpåtoppidrett Ep.1! 

Frank går i Vg3 på Metis toppidrett. Han tar deg med på sin skolehverdag med både trening og ekskursjon. 😄

Første uken på Metis! 

Her kan du se en smakebit fra første skoleuke på Metis. Hør hvorfor elever valgte Metis, og hva tredjeklassingene tenker om å være tilbake på skolen igjen.

# Elevenes historier

 

Elev i Forsvaret! 

Torsdag 3. september 2020 hadde Salg, service og reiseliv + Salg, service og sikkerhet-klassene besøk fra Forsvaret. Truls, Kari og tidligere Metis-elev Bertine tok turen innom for å fortelle om de mange mulighetene som finnes i Forsvaret. Alle tre har selv gått Salg, service og sikkerhet på videregående, og jobber i dag på Haakonsvern.

Første skoledag! 

På veien til skolen kriblet det litt ekstra i magen. Kom folk til å like meg? Kom jeg til å få venner eller ikke? Ville jeg like meg på skolen? Tenkte Jasmine på vei til første skoledag på Metis videregående.

#Business 🐝 (Salg, service og reiseliv)

Bli kjent med lærerne på Business 

Utdanningsprogrammet service og samferdsel byttet navn til salg, service og reiseliv i 2020. Her kan du lese om to av våre lærere sine tidligere erfaringer og hvilke tips de har til nye elever.

 

# Rådgivere og helsesøster

Gosken!

Gosken (Geir-Oskar) kommer fra Bergen og er sosialrådgiver på Metis videregående. Han har utdanning fra Høyskolen i Oslo, og videreutdanning på Universitetet i Bergen. Ellers har han jobbet mye med barnevern, psykiatri og familier.

# Lærerne på Metis

 

Anders!

Anders er lærer på Metis videregående i kroppsøving og matematikk. Han er 38 år og kommer fra Nærsnes, et lite idyllisk sted langs Oslofjorden. Anders er utdannet allmennlærer fra Høgskolen i Bergen, og har bachelorgrad i Idrett.

Anbjørg!

Anbjørg underviser i engelsk og norsk, i tillegg er hun også leder for internasjonalisering ved Metis videregående skole. Hun har jobbet på Metis videregående siden 2007, og har lektorutdanning med hovedfag i engelsk fra UiB.

Arvid!

Arvid er 33 år og har jobbet på Metis videregående siden 2011. Han kommer fra ca. midt på Bømlo da han er født på en ferge midtfjords mellom Bømlo og Stord. Arvid har integrert lektorutdanning med master i naturvitenskap fra UiB.

Ann Kristin!

Ann Kristin er lærer på Metis videregående og kommer fra Vangsnes. Hun har jobbet på Metis siden 2008, og før det arbeidet hun på Sandgotna ungdomskole. Hun har bachelor i språk og kultur, master i spansk og latinamerikastudier + årsstudium i samfunnsøkonomi.

Bård Inge! 

Bård Inge er 48 1/2 år gammel og kommer fra Askøy, Bergen. Han har jobbet på Metis videregående siden 2005, og før var han avdelingsleder på medielinjen på Risør videregående skole. Bård Inge har erfaring innen film og TV-produksjon og har jobbet for Nordisk Film i Bergen.

Cathrine!

Cathrine er 42 år gammel og kommer fra Eidsvåg/Åsane i Bergen. Hun har jobbet på Metis videregående siden 2008, og har lang fartstid innen service og reiselivsbransjen. Hun har jobbet som daglig leder på kafé, markedsfører hos Fjord Norge, butikksjef hos Cubus og som guidekoordinator hos Norwegian Guideservice.

Christian! 

Christian er lærer på Metis videregående og har jobbet på Metis i 7 år den 13. november 2020. Han er oppvokst i Drøbak, på Gran Canaria og i Oslo. Christian har bachelorgrad i statsvitenskap og religionsvitenskap, mastergrader i religionsvitenskap og freds- og konfliktstudier, og PPU.

Frøydis!

Frøydis er 48 duggfriske år, og er født i Bergen, men vokst opp i Kragerø – perlen blant kystbyene! Hun er utdannet ved Universitetet i Bergen, hvor hun studerte human fysiologi og pedagogikk (cand scient + lektor).

Iben!

Iben er 26 år gammel, og kommer fra Åsane i Bergen. Hun har levert bachelor i sosiologi og gått lektorutdanning med integrert master i nordisk på Universitet i Bergen. Snart har hun også fullført årsstudium i psykologi.

Ingeborg! 

Ingeborg har røtter fra både Hardanger og Indre Sogn, og er norsklærer på Metis videregående. Ingeborg har utdanning fra UiB, Uppsala universitetet, NTNU (Trondheim) og Rauland (Høgskolen i Telemark). I tillegg har hun to års videreutdanning på Forfatterskolen.

Joakim! 

Joakim er 25 år gammel, og kommer fra Åsane. Han jobber som realfaglærer på Metis, og har jobbet her i snart et halvt år. Joakim er udannet ingeniør, og har tatt PPU i senere tid.

Kristin!

Kristin er 33 år og kommer fra østlandets metropol, altså Hønefoss. Hun har jobbet på Metis i snart tre år, og underviser i historie og engelsk. Kristin har utdannelse i mye forskjellig, men har mastergrad i historie.

Nina! 

Nina er lærer på Salg, service og reiseliv, og er 29 år (med flere års erfaring).  Hun har utdannelsen Cand.-mag fra UiB og Master (innen IT) fra Australia.

Rolf!

Rolf er medielærer på Metis, og har akkurat rundet de hellige 40 (selv om deler av han fremdeles henger igjen på 80-tallet.) Han er født og oppvokst i oljebyen, Stavanger. Rolf er utdannet allmennlærer og har i tillegg grunnfag i mediekunnskap

Rune! 

Rune er 55 og et halvt år, er født i Nordfjordeid, men har stort sett bodd i Bergen. Han underviser i norsk og økonomifag. Rune har mastergrad i nordisk språk og litteratur. I tillegg har han bachelorgrad i økonomifag og årsenhet i historie og PPU.

Suzanne! 

Suzanne er 30 år gammel, og kommer fra Bergen. Hun har lektorutdanning fra NTNU og har jobbet på Metis videregående i seks år.

Sten-Are!

Sten Are er 38 år gammel og kommer fra Måløy. Han er utdannet allmennlærer fra Høyskolen i Bergen. Sten-Are har jobbet på Metis videregående siden 2007, og hadde tre år i Oslo fra 2012 før han endte opp igjen på Metis i Bergen.

Ørjan!

Ørjan er lærer på Metis videregående og det har han vært siden skolen hadde navnet “Akademiet”. Han er en 77-modell fra Fana, Bergen. Han har utdanning fra lærerskolen i Sogndal, og ulike fag fra universitetet og høyskole, som historie, idrett og organisasjon- og administrasjonsvitenskap.