Bli bedre kjent med Nina! 💻🇬🇧

Nina er lærer på Salg, service og reiseliv, og er 29 år (med flere års erfaring). Hun har røtter fra India, USA, Ørsta og Bergen. Nina har jobbet på Metis videregående siden 2008, og før det jobbet hun på Fauskanger barne-og ungdomsskole på Askøy. Nina har utdannelsen Cand.-mag fra UiB og Master (innen IT) fra Australia.

Hvilke fag underviser du i?

– Jeg underviser i IKT på Yrkesfag og engelsk fellesfag.

 

Hvilket fag kunne du IKKE undervist i?

– Hadde vel gjort det dårlig som kjøreskolelærer, da jeg trolig holder norgesrekorden i antall oppkjøringer på landet/lite tettsted (uten lyskryss og rundkjøringer!) .

Hvilken videregående gikk du på og hvilken linje?

– Allmenn på BHG (I dag Amalie Skram). Anbjørg jobbet der og jeg var elev(!).

Hva ønsket du å bli da du var yngre?

– Hadde alltids en drøm om å bli rekruttert inn i dansecrewet til Madonna, uten at jeg kan skryte på meg noe danseerfaring. Utover det, har jeg lenge hatt lyst til å jobbe på folkehøyskole. Den interessen kom etter at jeg selv var elev ved én. Et unikt og minnerikt skoleår, med nytenkende undervisningsmetoder som jeg har tro på!

 

Hvorfor ville du jobbe som lærer?

– Hvorfor jeg er lærer? Vel… Madonna ringte aldri?! Jeg kommer fra en lærerfamilie. Need I say more?

 

Hvordan så du ut da du var yngre?

 

Hvordan er det å være lærer på Metis?

– Jeg liker blokkdagene våre og alle de positive, kjekke ungdommene. Det er alltids givende med motiverte elever som vet hvor de vil i livet, men også med elever som står på bar bakke i august – usikre på valget sitt og egen kompetanse – men som klarer å komme seg ut i lære og fullføre med glans. Slikt blir man riktig stolt av! Jeg har en LANG liste med elever som har utfordret seg selv og nådd lengre enn de våget å drømme om da de begynte her. Flere elever har satt dype spor, og det gjør meg ekstra stolt!

 

Flere elever har satt dype spor, og det gjør meg ekstra stolt!

 

Hva er ditt favoritt-sitat?

– Jeg prøver å leve etter Frank Herberts ord, det er viktig å kjenne at man lever!  “I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.”

 

Har du en funfact om deg selv?

– Jeg er Norges kvinnelige mester i Berg og Dalbane kjøring. Kom og slå av en prat om du vil høre langversjonen!

 

👨🏼‍🎓🍍 Spørsmål fra elevene: Ananas på pizza?

– Ananas, mango, røde bananer, pasjonsfrukt, papaya, dragefrukt, stjernefrukt, kokosnøtt, rambutan, jungli jalebhi, mangustan, nashipære og mer til – gi meg alt, og gjerne på pizza. Jeg utfordrer deg!