Bli bedre kjent med Joakim! 📐

Joakim er 25 år gammel, og kommer fra Åsane. Han jobber som realfaglærer på Metis, og har jobbet her i snart et halvt år. Joakim er egentlig udannet ingeniør, og har tatt PPU i senere tid. 

Hvor mange år har du jobbet på Metis?

– Jeg begynte i løpet av skoleåret 2019-2020, så under ett år. Før det har jeg jobbet med leksehjelp i 4 år, litt på HVL for ingeniørstudentene, og litt i ENT3R for videregående- og ungdomsskoleelever.

 

Hvilke fag underviser du i?

– Jeg kan undervise i alle mattefagene, fysikk 1 og 2, og naturfag.

 

Hvilket fag kunne du IKKE undervist i?

– Det skolefaget jeg kan minst om, er nok språkfag. Jeg kan norsk og engelsk, og der stopper mine språkferdigheter.

 

Hvilken videregående gikk du på og hvilken linje?

– Jeg gikk studiespesialiserende på Tertnes Videregående Skole.

 

Hva ønsket du å bli da du var yngre?

– Da jeg gikk på videregående ville jeg bli ingeniør, før det hadde jeg ingen idé.

Hvordan så du ut da du var yngre?

 

Hvorfor ville du jobbe som lærer?

– Jeg har alltid likt å hjelpe de som er rundt meg, og lære andre når jeg har kunnskap jeg kan dele. Men jeg skjønte ikke at det er jobben jeg kan gjøre som lærer før jeg jobbet med leksehjelp når jeg tok ingeniørutdannelsen min. Da jeg hjalp de yngre studentene med matteleksene, syntes jeg det var utrolig gøy å kunne hjelpe dem med å forstå det de syntes var vanskelig. Det likte jeg så godt at når jeg hadde et år igjen av bacheloren min, hadde jeg allerede bestemt meg for å gå videre som lærer. Dette valget ble bekreftet som riktig når jeg var i praksis som lærerstudent, og nå gleder jeg meg til å komme på jobb hver dag!

Jeg har alltid likt å hjelpe de som er rundt meg, og lære andre når jeg har kunnskap jeg kan dele.

 

Hvordan er det å være lærer på Metis?

– Det er utrolig kjekt å være lærer på Metis. Her syntes jeg det er godt samhold mellom alle de ansatte, alle er åpne og har alltid tid til en prat. Hver dag møter jeg hyggelige kolleger som er inkluderende. Det er også mye faglig kompetanse som lærerne deler med hverandre om man spør. Jeg syntes at det er et godt samarbeid mellom lærere som har fag som går parallelt, eller andre lærere som har innspill og idéer. Jeg har lært mye av mine kolleger mens jeg har jobbet her!

 

Hva er ditt favoritt-sitat?

Det er ikke så enkelt å velge kun ett favorittsitat, men kanskje dette fra Håvamål: «Har du ein venn og trur vel om han, så gjest han ofte, for kratt gror til og gras blir høgt på vegen som ingen går.»

 

«Har du ein venn og trur vel om han, så gjest han ofte, for kratt gror til og gras blir høgt på vegen som ingen går.»

 

Har du en funfact om deg selv?

– Jeg er glad i å fotografere, og er stort sett selvlært. I forbindelse med Nikon sitt 100-års jubileum deltok jeg i en fotokonkurranse, og fikk mitt bilde publisert i et fotomagasin. Bildet ble tatt i forbindelse med en konsert hvor en kamerat spiller i bandet. Bildet er av gitaristen i bandet “fretmiden”.

Foto: Joakim Rasmussen

 

👨🏼‍🎓 Spørsmål fra elevene: Hvor langt er et tau?

– En ingeniør sin jobb er å finne skjæringspunktet mellom økonomi, praktiske begrensninger, og matematiske modeller. Altså hvor billig kan en oppgave løses uten at det går på bekostning av sikkerhet? På det er svaret alltid det samme: Tauet er akkurat så langt som det trenger å være, og ikke en cm lenger!