Bli bedre kjent med Cathrine! 🐝

Cathrine er 42 år gammel og kommer fra Eidsvåg/Åsane i Bergen. Hun har jobbet på Metis videregående siden 2008, og har lang fartstid innen service og reiselivsbransjen. Hun har jobbet som daglig leder på kafé, markedsfører hos Fjord Norge, butikksjef hos Cubus og som guidekoordinator hos Norwegian Guideservice.

Cathrine har en bachelor i reiseliv, en mastergrad i strategisk ledelse og økonomi, PPU (praktisk pedagogisk utdanning) og etterutdanning i veiledning. I tillegg holder hun på med etterutdanning i læringsledelse og elevmedvirkning.

Hvilke fag underviser du i?

– Jeg underviser på Salg, service og reiseliv (Business). Der underviser jeg i alle programfag, både på Vg1 og Vg2. Økonomi, markedsføring, sikkerhet og administrasjon. I tillegg underviser jeg noen år i markedsføring og ledelse 1 + 2 på studiespesialiserende.

 

Hvilket fag kunne du IKKE undervist i?

– Det tror jeg måtte være kjemi. Veldig spennende fag – men fikk aldri helt dreisen på det selv. 🙂

 

 

Hvilken videregående gikk du på og hvilken linje?

– Jeg gikk på Tanks Videregående skole på Vg1 (nå nedlagt – blitt en del av Amalie Skram), de to siste årene på Åsane Gymnas, som i dag er Tertnes videregående. Mye er forandret siden gamle dager 😉. Jeg gikk på allmennfaglig linje – med språkfag som fordypning.

 

Hva ønsket du å bli da du var yngre?

– Min store drøm var å bli norsklærer, eller flyvertinne. Litt usikker på hva som skjedde på veien med å følge de drømmene – men jeg ble jo lærer i reiseliv til slutt, så noe i den gaten kan man vel si at det er!

 

Hvordan så du ut da du var yngre?

– Bildene kan vel tale for seg selv – motene er vel ikke det eneste som er endret.

 

Hvorfor ville du jobbe som lærer?

– Jeg hadde hørt fra en venninne at det var mulig å ta pedagogikk og bli lærer, og ikke minst at det var utrolig kjekt. Vi kunne undervise i det vi faktisk hadde jobbet med i mange år. Det var egentlig veldig tilfeldig at jeg prøvde det – men har ikke angret ett sekund! Jeg stortrives som lærer og kunne ikke tenkt meg noe annet i dag!

 

Jeg stortrives som lærer og kunne ikke tenkt meg noe annet i dag!

 

 

Hvordan er det å være lærer på Metis?

– Vi er nok den beste skolen å jobbe på – vi har det veldig flott! Blokkdagene gir fantastiske muligheter faglig, og vi har gode rammer for å skape god læring! Det er engasjerte elever, masse gode kolleger og ledere – et godt sted å være!

 

Blokkdagene gir fantastiske muligheter faglig, og vi har gode rammer for å skape god læring!

 

 

Hva er ditt favoritt-sitat?

– Du får til det du vil!

 

Har du en funfact om deg selv?

– Jeg har rødt belte i taekwondo – satser på svart innen 2 år!

 

👩🏼‍🎓 Spørsmål fra elevene: Hvor langt er et tau?

– Det må jo være fra ende til annen?