Bli bedre kjent med Christian!

Foto: Geir Martin Strande / BT

Bli bedre kjent med Christian!

Christian er lærer på Metis videregående og har jobbet på Metis i 7 år den 13. november 2020. Han er oppvokst i Drøbak, på Gran Canaria og i Oslo. Christian har bachelorgrad i statsvitenskap og religionsvitenskap, mastergrader i religionsvitenskap og freds- og konfliktstudier, og PPU. I tillegg til dette har han videreutdanning i seksuell helse og seksualitetsundervisning.

Hvilke fag underviser du i?

– I år underviser jeg i Kommunikasjon og kultur 3, Religion og Etikk, Samfunnskunnskap og IKT-servicefag. Fagene varierer hvert år og tidligere har jeg også undervist i geografi, historie, og historie og filosofi.

 

Hvilken videregående gikk du på og hvilken linje?

– Jeg gikk på Oslo Handelsgymnasium, på Økonomi og Administrasjon som var en studiespesialiserende linje den gang. De ordentlige blårussene.

 

Hva ønsket du å bli da du var yngre?

– En av de yrkesvalgene jeg faktisk husker er at jeg ville bli aksjemegler, og jeg ville senere bli diplomat eller markedsfører. Men jeg husker få av disse valgene.

 

Hvordan så du ut da du var liten?

– Sånn! 😊👇🏼

– Det første bildet er fra da jeg var 16 år, da jeg gikk i 10. klasse på Gran Canaria. Det andre bildet er fra da jeg var 19 år og gikk på Vg2 etter et år i utlandet.

 

Hvor har du arbeidet før du begynte på Metis?

– Min første skikkelig ordentlige lærerjobb var her på Metis videregående. Ellers har jeg jobbet siden jeg var 14 år. Jeg har vært alt fra innkaster på restaurant, anleggsgartner, alarmselger, telefonintervjuer, og jobbet i databutikk.

 

Hvorfor ville du jobbe som lærer?

– Jeg prøvde meg som lærervikar da jeg bodde på Minnesund, og oppdaget at dette var noe jeg likte utrolig godt. Det var kjempe-givende å være i klasserommet med elevene og ta del i deres læring, liv, og utfordringer.

http://lektorlomsdalen.no/2018/04/ll-83-om-hvorfor-christian-ble-laerer/

 

Hvordan er det å være lærer på Metis?

– Jeg tror dette må være det beste stedet å være lærer. Det å kunne undervise i blokkdager og bli møtt med tillit i både undervisning og i lærerutviklingen gjør det morsommere og rikere å være lærer! Slike ting som dette skaper solide rammer for god undervisning til alle våre elever.

Jeg tror dette må være det beste stedet å være lærer.

 

Hva er ditt favoritt-sitat?

“Unless someone like you cares a whole awful lot,Nothing is going to get better. It’s not.”― Dr. Seuss, The Lorax.

 

Har du en funfact om deg selv?

– Jeg har stilt til Stortingsvalg for Feministisk Initiativ.

 

👩🏼‍🎓Spørsmål fra elevene:  Hvordan vil du få en sjiraff inn på skolen?

– Ved å tatovere den på leggen.