Bli bedre kjent med Rolf! 🎥

Rolf er medielærer på Metis, og har akkurat rundet de hellige 40 (selv om deler av han fremdeles henger igjen på 80-tallet.) Han er født og oppvokst i oljebyen, Stavanger. Rolf er utdannet allmennlærer og har i tillegg grunnfag i mediekunnskap.

Hvilke utdannelse har du?

– Jeg har fem år på Høgskolen i Bergen. Studietiden i Bergen var helt magisk! Det er bare å glede seg 😊.

Hvor mange år har du jobbet på Metis?

– Oi… Jeg begynte på Metis i 2006! Så med andre ord skremmende lenge. Jeg var nyutdannet lærer da jeg begynte på Metis.

 

Hvilke fag underviser du i?

– Jeg underviser i mediefag, noe jeg trives særdeles godt med. Jeg har nemlig alltid hatt en lidenskap for både TV- og radioproduksjon. Jeg startet min egen radiokanal da jeg selv gikk på videregående og arbeidet med radio helt til jeg flyttet til Bergen for å studere.

Jeg har nemlig alltid hatt en lidenskap for både TV- og radioproduksjon.

 

 

Hvilket fag kunne du IKKE undervist i?

– Haha! Det er nok flere fag på den listen, men jeg kunne i hvert fall ikke undervist i fysikk og kjemi. Jeg er nok mer glad i språk, samfunnsfag og mediefag enn realfag.

 

Hvilken videregående gikk du på og hvilken linje?

– Jeg gikk på Stavanger katedralskole, Kongsgård. Jeg gikk på allmenn og valgte samfunnsfag og informasjonsteknologi som fokusområder (i gamle dager kalte vi faget “data”). Kongsgård ligger midt i Stavanger sentrum, så forstår godt hvorfor sentrumsskolene er så populære.

 

Hva ønsket du å bli da du var yngre?

– Jeg bestemte meg for å bli lærer allerede da jeg gikk på ungdomsskolen. Høres sikkert litt nerdete ut, men jeg ble utrolig inspirert av mange av lærerne jeg hadde. Fikk derfor selv lyst til å bli lærer. Kanskje noen blir inspisert på samme måte som jeg ble?

Jeg bestemte meg for å bli lærer allerede da jeg gikk på ungdomsskolen.

 

Hvordan så du ut da du var yngre?

– Haha! Joda. Alle som gikk på Kongsgård hadde langt hår. Så allerede i begynnelsen av 10. klasse begynte jeg å spare. Da jeg begynte på videregående så jeg slik ut:

Hvordan er det å være lærer på Metis?

– Det er veldig gøy og spennende å være lærer på Metis. Jeg hadde ikke orket å være her i 15 år dersom jeg ikke hadde trivdes. Spennende fag, fantastisk arbeidsmiljø og motiverte elever. Hva mer kan man ønske deg?

Det er veldig gøy og spennende å være lærer på Metis.

 

Hva er ditt favoritt-sitat?

– “Det ordner seg”

 

Har du en funfact om deg selv?

– Jeg har en hytte i Praha!

 

 

👨🏼‍🎓 Spørsmål fra elevene: Hvor langt kan et lite fly?

– Akkurat passe langt!