Bli bedre kjent med Suzanne! 👩🏼‍💼

Suzanne er 30 år gammel, og kommer fra Bergen. Hun har lektorutdanning fra NTNU og har jobbet på Metis videregående i seks år.

Hvilke fag underviser du i?

– Samfunnskunnskap, sosiologi og sosialantropologi, sosialkunnskap og Religion og etikk.

 

Hvilket fag kunne du ikke undervist i?

– Som mattelærer hadde jeg slitt.

 

Hvilken videregående gikk du på og hvilken linje?

– Jeg gikk studiespesialiserende på Fana Gymnas i Vg1 og Sonans i Vg2 og Vg3.

 

Hva ønsket du å bli da du var yngre?

– Jeg har siden ungdomsskolen ønsket å bli lærer, men var inne en liten tanke på Rema 1000 Kjøpmann (kvinne).

 

Hvordan så du ut da du var yngre?

Hvorfor ville du jobbe som lærer?

– Generelt er jeg veldig glad i de aller fleste aspektene ved læreryrket, som det å jobbe med mennesker, følge timeplaner, ha rolige perioder og hektiske perioder, treffe kollegaer, all kaffedrikkingen, listene med gjøremål man må gjennom, og så videre… Jeg elsker å jobbe med mennesker, og spesielt ungdommer, og det er helt fantastisk å kombinere dette, med å måtte holde seg oppdatert på viktige saker som skjer i samfunnet vårt. Jeg håper og tror at jeg klarer å lære mine elever mye, men vet også at jeg lærer mye av elevene våre.

 

Jeg elsker å jobbe med mennesker, og spesielt ungdommer!

 

Hvordan er det å være lærer på Metis?

– Det er verdens beste arbeidsplass. Kollegaene er greie, gøye og faglig dyktige, og elevene våre er høflige, snille og gode. Blokkdagene gjør at man må ha en variert arbeidsdag og skoledag, og det at vi lærere til en stor grad har en frihet til å selv legge opp arbeidsdagen vår, mener jeg er en fordel for både lærere og elevene. I tillegg er det supert å være i sentrum, da det er enkelt for oss å dra på lærerike utflukter (som moskébesøk, kirkebesøk, teater og kino).

 

Det er verdens beste arbeidsplass.

 

Hva er ditt favoritt-sitat?

– Jeg har faktisk lagt ut ett sitat på min Instagram- konto, fordi jeg syns den passet meg så godt at jeg smiler hver gang jeg ser det og det er følgende: «Hva jeg ville ha gjort annerledes hvis jeg fikk leve livet mitt om igjen? Da ville jeg ha midtskill». Denne treffer meg midt i hjertet! Hvis dette kan være det eneste man ønsker ugjort/annerledes, har du levd et godt liv. Så dette sitatet er et godt livsmotto.

Har du en funfact om deg selv?

– På videregående brukte jeg fargelinser, blant annet lilla og grønne linser.

 

👩🏼‍🎓🍍 Spørsmål fra elevene: Ananas på pizza?

– Ja, og dette må ha kommet med alderen. Hvis jeg bestiller takeaway fra Bella Napoli bestiller jeg faktisk ofte pizzaen «Rosa», som inneholder skinke og ananas. Etter fylt 20 år, begynte jeg å spise alt.

 

 

[/vc_column_inner][/vc_row_inner]
[/vc_column]