Bli bedre kjent med Kristin! 🇬🇧🏛

Kristin er 33 år og kommer fra østlandets metropol, altså Hønefoss. Hun har jobbet på Metis i snart tre år, og underviser i historie og engelsk. Kristin har utdannelse i mye forskjellig, men har mastergrad i historie.  

Hvilke utdannelse har du?

– Litt av hvert – religion, kunsthistorie, oversettelse, engelsk, pedagogikk, men det er historie jeg har studert lengst. Har master i historie – skrev masteroppgave om heksebrenning, ganske spennende egentlig.

 

Hvor mange år har du jobbet på Metis?

Har akkurat begynt på mitt tredje år! Har jobbet med både det ene og det andre – kjørt truck på papirfabrikk, jobbet på hotell, sykehjem og Starbucks. I tillegg har jeg jobbet som lærer på andre skoler før jeg begynte på Metis 😊. 

Hvilke fag underviser du i?

– Jeg underviser i historie og engelsk.

 

Hvilket fag kunne du IKKE undervist i?

– Altså – jeg skal ikke akkurat skryte på meg å være en kløpper når det kommer til realfag. Jeg er mer enn litt imponert over de som underviser i matematikk og fysikk og sånne ting.

Hvilken videregående gikk du på og hvilken linje?

– Jeg gikk på Ringerike VGS, det som het allmennfag i gamledager. Studiespesialiserende for kidsa out there..

Hva ønsket du å bli da du var yngre?

– Jeg skulle enten bli jagerflypilot eller arkeolog.

 

Hvorfor ville du jobbe som lærer?

– Det er flere grunner til at jeg vil jobbe som lærer. For det første så elsker jeg selv å gå på skolen og studere og lære, og da er det jo en kjempegod løsning å få jobbe PÅ en skole. For det andre så er det jo fryktelig stas å få dele entusiasmen for fagene sine med den oppvoksende generasjonen. Jeg er veldig glad i historie, og syns det er et privilegium å få dele det med elevene. Det er jo egentlig et privilegium å få henge med Norges fremtid på daglig basis.

For det første så elsker jeg selv å gå på skolen og studere og lære, og da er det jo en kjempegod løsning å få jobbe PÅ en skole.

 

Hvordan så du ut da du var yngre?

Hvordan er det å være lærer på Metis?

– Det er helt supert! Fantastiske elever og fantastiske kollegaer, jeg koser meg glugg.

Hva er ditt favoritt-sitat?

– «Have a heart that never hardens, a temper that never tires, and a touch that never hurts.» Lurt sagt av Charles Dickens.

 

Har du en funfact om deg selv?

– Nei, jeg vet ikke helt, har mange fact, men vet ikke om de er så fun.

 

👨🏼‍🎓🦒 Spørsmål fra elevene: Hvordan vil du få en giraff inn på skolen?

– Hmm. En giraff er jo rundt fem meter høy. Den kan bøye halsen og nakken helt ned til bakken, men er likevel altfor høy å få inn døra. Så måtte først trent opp giraffen til å ligge på kommando, så jeg kunne fått den til lagt seg på ei lita tralle (evt. en pall, men da må jeg leie inn en gaffeltruck, greit å slippe det), åpnet opp begge dørene på vidt gap og dytta på. Hadde muligens fått den inn i gangen, men tviler på noe mer enn det. Med mindre jeg har lov til å bruke en sånn Donald rivningskule og knust veggen da.