Rådgivere og lærere i toppklasse!

Michael Andersen (27 år) har det siste året tatt opp fag fra videregående på Metis Privatistskole. Målet er å komme inn på medisinstudiet – og for å klare dette trenger han toppkarakter i de fleste fag. Her kan du lese om hva han synes om å være privatist og hans erfaringer!

HVILKE FAG TAR DU?

– Jeg valgte et løp med mange fag, så det har vært et hektisk år for meg. Over to semester har jeg tatt alle fag fra grunnkurs, Vg1 og Vg2 fra allmenn med studiespesialisering. Målet er å forbedre karakterene i norsk, engelsk, samfunnsfag, biologi, kjemi, fysikk, religion og etikk, matte, geografi, tysk og naturfag. Målet mitt er å komme inn på medisinstudiet. Det er veldig høyt snitt for å komme inn og derfor må jeg forbedre karakterene mine i disse fagene.

HVORDAN ER EN VANLIG STUDIEDAG?

– En vanlig studiedag for meg består av å stå tidlig opp, gå på forelesninger, lese videre på egenhånd og så gå hjem. Jeg har hatt dager hvor det har vært bortimot 14-15 timer med skolearbeid. Jeg er svært motivert for å komme inn på medisinstudiet og er innstilt på å jobbe mye med skolen.

HVORDAN ER STUDIEMILJØET OG SAMHOLDET?

– Det er et godt studiemiljø og samhold, men man er selv ansvarlig for å komme i kontakt med medstudenter. Det er veldig mange privatister og mange har ulike mål. Mitt råd er å følge litt med på hvem som tar de samme fagene og har de samme målene som en selv og danne en studiegruppe. En utfordring er forskjellen mellom de som går for å forbedre karakterene og de som er ute etter ståkarakterer, men du finner alltid noen med samme ambisjoner.

HVA LIKER DU BEST VED METIS?

– Uten tvil rådgiverne og lærerne som er i ypperste klasse. Jeg er veldig fornøyd med oppfølgingen gjennom hele semesteret. Gjennom rådgivningen fikk jeg skissert løsninger og muligheter som jeg ikke var klar over på forhånd.

VIL DU GI NOEN RÅD TIL KOMMENDE PRIVATISTER?

  1. Start tidlig! Jobb på egenhånd med fagene allerede fra starten av semesteret.
  2. Still spørsmål dersom det er noe du ikke forstår
  3. Begynn tidlig med å repetere eksamensrelevant stoff

VIL DU ANBEFALE METIS PRIVATISTSKOLE TIL ANDRE?

– Metis har utrolig dyktige lærere og rådgivere, og uten dem vet jeg ikke om det hadde gått like bra som det har gjort. Jeg vil absolutt anbefale Metis!