Det er aldri for sent!

Da Timothy Sean Falch (29 år) var yngre elsket han skolen, fikk gode karakterer, var kaptein på fotballaget og en god frontfigur for andre på hans egen alder. I 9. klasse endret livssituasjonen seg, fraværet økte og karakterene ble dårligere. I dag, snart 15 år etter, går han på Metis Privatistskole for å forbedre karakterene fra videregående og komme inn på drømmestudiet.

– Det var store forandringer i familielivet, mye flytting, økonomiske problemer osv. Jeg gikk fra å alltid være på skolen til å ikke gå i det hele tatt i lengre perioder. Dette førte til at jeg alltid hang etter. Slik fortsatte det ut videregående. Jeg strøk ikke i så mange fag, men snittet mitt var ikke så bra.

Han har lenge tenkt på å ta opp fag, men så har det ikke blitt noe av.

– Jeg kunne ha gått på skole før, men har ikke hatt lyst eller motivasjon. Det har vel vært en slags redsel for å ikke klare det samtidig som jeg har tenkt at jeg er for gammel for å ta opp igjen fag. Nå har jeg endelig bestemt meg for å ta et steg videre i livet og det har gått veldig bra så langt.

God rådgivning

Timothy benyttet seg av skolens gratis rådgivningstilbud og fikk god veiledning.

– Jeg møtte en dyktig rådgiver. Hun viste meg alternativer jeg ikke hadde tenkt på og som gjorde at jeg fikk en mye bedre løsning enn det jeg hadde trodd var mulig i utgangspunktet. Jeg ble presentert for flere alternativer og valgte å benytte meg av 23/5-regelen. Rådgiverne er tilstede gjennom hele semesteret og de tar godt vare på privatistene, smiler han.

Rådgiverne er tilstede gjennom hele semesteret og de tar godt vare på privatistene

Dyktige lærere og eksamensrettet undervisning

Noe av det som har hjulpet Timothy på veien til å nå sine mål er lærerne og undervisningsopplegget.

– Lærerne er gode; de har stålkontroll på pensum og er veldig flinke til å formidle. Det beste er undervisningsopplegget – det er veldig målrettet undervisning frem mot eksamen. Jeg føler at det er den perfekte mengden av det man skal kunne på en såpass kort tid. Det er hverken for mye eller for lite pensum på tiden vi har til rådighet før eksamen.

Timothy har ikke vært i et klasserom på 10 år og ikke fått med seg så mye undervisning siden ungdomsskolen. Det har derfor vært helt avgjørende for han å ha et klasserom å komme til hver uke.

– Dersom jeg skulle ha lest meg opp til eksamen på egenhånd tror jeg ikke at jeg hadde klart det. Jeg liker å få presentert fagstoff i klasserommet for så å diskutere og jobbe med det videre. Mellom undervisningsøktene har jeg prioritert å repetere stoffet hjemme. Dette har fungert veldig bra for meg!

Veien videre

Nå har Timothy først og fremst fokus på å gjøre det bra på vårens eksamener.

– Forhåpentligvis kommer jeg inn på det studiet jeg vil og så får vi se om det blir i Oslo, Bergen eller Trondheim. Ser frem til å treffe nye mennesker og få enda nye utfordringer i et nytt miljø, sier han ivrig.

Det er aldri for sent

Timothy har en viktig ting han vil si til andre som vurderer å ta opp fag.

– Det er aldri for sent! Jeg var veldig skeptisk til å ta opp fag fordi jeg var redd for å være den klart eldste i klasserommet, men alder er absolutt ingen hindring. I tillegg var jeg usikker på om jeg ville klare å ta opp såpass mange fag, men det har gått veldig fint. Jeg trives som privatist!