Drømmen om å bli sykepleier!

Lise (49) har alltid hatt lyst til å jobbe med og for mennesker, men karriere og barn stoppet henne fra å fullføre drømmen. Nå er sønnen til Lise voksen, og det er enklere å fokusere på seg selv og hennes ønsker. Nå er hun privatist på Metis Privatistskole Bergen og jobber målrettet med å forbedre karakterene sine.

Våre kundeundersøkelser viser at mange som velger Metis Privatistskole har fått skolen anbefalt fra familie, venner eller bekjente. Dette gjelder også Lise, hvor det var noen venner av sønnen som anbefalte oss.

Kunnskapsrike lærere

Lise forteller at hun er meget fornøyd med lærerne på Metis. Faglærerne på Metis Privatistskole er med sine gode faglige kvalifikasjoner håndplukket til privatistkursene. De er høyt utdannede, erfarne og kan privatisteksamen. 

– Lærerne på Metis er utrolig dyktige! De er kunnskapsrike og engasjerte. Alle har en god formidlingsevne, noe jeg tenker er en veldig viktig egenskap som lærer. De har en evne til å gjøre stoffet aktuelt og interessant. Jeg vil gjerne trekke frem Tom, Marius og Espen som inspirerer med sitt engasjement! De er også tydelige og fantastisk gode formidlere. Opplevelsen min av lærerne er også at de er genuint opptatt av at du skal være best mulig rustet til eksamen.

For å komme inn på sykepleierstudiet må man ha 3 eller bedre i norsk og matematikk. Lise ønsker å studere i Bergen, og høsten 2018 var snittet på Campus Bergen ved Høgskulen i Bergen 53,5 på ordinær kvote (snittet på kvote for førstegangsvitnemål var 47,6). Lise tar opp fagene norsk, matematikk og naturfag. Dette er for å oppnå en poengsum over 50 slik at hun kommer inn på drømmestudiet høsten 2019.

Lise er allerede godt i gang med forbedring av karakterer. I P1-matte har hun forbedret karakteren fra 2 til 5, og i naturfag fra 3 til 6.

Storfornøyd med Metis

På Metis får du tilbud om gratis rådgivning. Våre engasjerte rådgivere hjelper privatistene med å finne den smarteste veien til målet. Den viktigste årsaken til at man alltid bør snakke med rådgiver er for å unngå å velge noe feil. Lise benyttet seg av rådgivningen og fikk den hjelpen hun trengte.

–  Jeg har vært fornøyd med Metis Privatistskole helt fra første møte med rådgiver, og anbefaler skolen på det varmeste. Det er lenge siden jeg selv gikk på gymnaset, så rådgiver hjalp meg mye med poengsum, hvordan man gjør om vitnemål og mye mer. Velger du Metis Privatistskole så blir alt lagt til rette for at du skal lykkes.

Rådgiver er utrolig imøtekommende, flink til å veilede og følge opp.

Veldig bra matematikk-tilbud!

Lise har allerede forbedret karakteren sin i P1-matte, men jobber hardt dette semesteret for å forbedre karakteren i P2-matte. Matematikk er det enkeltfaget de fleste ønsker å forbedre karakterer i. Mange trenger også eksamen i et annet mattefag enn det man tok på videregående for å komme inn på høyere utdanning. Våre rådgivere hjelper deg med å finne ut om det gjelder deg. Vi er stolte av å kunne tilby byens beste matematikk-tilbud, og Lise er en av de som har vært flink til å benytte seg av dette tilbudet. Hos oss får du kurs i alle typer matematikk, og vi har mange års erfaring.

–  Jeg må trekke frem matteprogrammet til Metis, det er virkelig bra! I tillegg til undervisningstimene får du forkurs, leksehjelp og prøveeksamen. Dette tilbudet er inkludert i prisen. Jeg anbefaler alle fremtidige privatister å benytte seg av hele tilbudet!

Travel hverdag som privatist

På Metis Privatistskole har vi en fleksibel timeplan, og man kan velge mellom kurs på både dag- og kveldstid. Dette gjør det lettere for privatister å ha en deltidsjobb ved siden av skolen, noe Lise har hatt mens hun har tatt opp fag.

– Jeg har jobbet ved Betanien rehabilitering og sykehjem ved siden av skolen mens jeg har tatt opp fag. Selv om jeg har hatt en fleksibel jobb, har det til tider vært veldig travelt. Det viktigste er å finne en studieteknikk som fungerer for deg, jobbe målrettet og ha fokus på målet! For selv med fantastiske lærere så må man selv skape resultatet.

Lise sine tips til andre privatister

  • Sett deg mål.
  • Gjør det som må til for å nå målet.
  • Still forberedt til timen. Det blir mye lettere å følge med i undervisningen hvis du har gått gjennom pensum på forhånd.