Øyvind skal studere sosialt arbeid

Øyvind ønsker å studere sosialt arbeid i Bergen. Han ønsker å forbedre karakterene for å øke sannsynligheten for å komme inn på drømmestudiet. Vi har tatt en kjapp prat for å høre Øyvinds erfaringer som privatist. 

Har du noen tips til andre privatister?

– Det er viktig å tenke på at dette er fag du tar opp på tre måneder som andre bruker et år på. Det er mye arbeid, og det er lurt å sette i gang med en gang kurset begynner. Ikke utsett det!

Rådgivningen på skolen er veldig god. Rektor er en veldig kjekk kar som ser mange veier for privatistene.

Hva synes du om skolen?

– Undervisningen på skolen er veldig bra. Lærere er veldig engasjerte i fagene, og lurer du på noe når du arbeider med faget hjemme svarer de gjerne på spørsmål. Lærerne på Metis er ikke vonde å be! Rådgivningen på skolen er veldig god. Rektor er en veldig kjekk kar som ser mange veier for privatistene. Jeg vil også trekke frem karaktergarantien – den er et must! Tror ikke jeg hadde gått her hvis det ikke var for den. Alle kan være uheldige med sensor eller lignende. Derfor er det greit å ha garantien som en sikkerhet. Jeg vil anbefale skolen til alle på grunn av undervisningen, samt karaktergarantien. Et annet pluss er at undervisningslokalene er veldig fine og luftige.

 Hvordan har hverdagen vært som privatist?

– Hverdagen går for det meste i skole, trening og jobb. Jeg jobber i en barnehage hvor jeg trives godt. Det har gått ganske greit å kombinere jobb og skole, men tror det er viktig å ikke ta for mange fag om gangen da det kan lett bli for mye for den enkelte.