Fra 2-ere til toppkarakter

Maren er 21 år og kommer fra Bergen. I helgene jobber hun som resepsjonist på et hotell og i ukedagene som familieassistent for en 6 år gammel jente. I tillegg til å jobbe har hun tatt opp fag ved Metis Privatistskole for å komme inn på drømmestudiet: Politihøgskolen.

– På videregående var jeg lite motivert og i enkelte fag slet jeg med å få med meg det som ble lært vekk. Jeg ante ikke hva jeg ønsket å bli, og hadde dermed ingen konkrete mål, noe som igjen gjorde det vanskelig å finne motivasjonen jeg trengte. Etter videregående tok jeg et år i militæret, først her fant jeg ut at jeg ønsket å søke politihøgskolen. Jeg søkte og besto opptakskravene, men røk på slutten da jeg ikke hadde høy nok poengsum i samordna opptak, så da bestemte jeg meg for å gjøre noe med det.

God hjelp fra rådgiver

– Jeg hadde hørt veldig mye bra om Metis og valgte derfor å bestille en gratis rådgivningstime på skolen. Ved hjelp av rådgiver fant vi ut at det ville lønne seg for meg å ta opp naturfag og geografi. Dette tok jeg på et semester.
Naturfag og geografi var fag jeg som 16 åring ikke hadde noe interesse for og som jeg på den tiden fant veldig utfordrende å henge med i. Jeg endte dermed opp med karakter 2 i begge fagene. Med tanke på erfaringen jeg satt igjen med fra videregående i de fagene var jeg ganske skeptisk til om jeg ville få det til. Jeg husket faktisk ingenting igjen av det som var pensum.

Dyktige lærere

– Men med god hjelp fra utrolig dyktige lærere og mye jobbing, gikk det over all forventning. Jeg klarte 6 i naturfag og 5 i geografi! For min del var det viktig med god oppfølging. Med Tom i naturfag og Morten i geografi gledet jeg meg til å dra på undervisningene, noe som for meg var helt overraskende ettersom jeg på videregående ikke fikk med meg noe i disse fagene og ikke hadde noe interesse av dem. Tom og Morten er lærere som virkelig viser genuin interesserte for at du skal få til ditt beste. De er utrolig flinke til å forklare selv de vanskeligste ting på en enkel og morsom måte. Dette er to lærere som virkelig har valgt riktig yrke. De er også flinke til å gjøre undervisningen eksamensrettet. 

Med god hjelp fra utrolig dyktige lærere og mye jobbing, gikk det over all forventning.

Marens anbefalinger

– Jeg vil anbefale alle som ønsker å ta opp fag til å ta en prat med rådgiver på Metis Privatistskole. For min del var det et stort løft. Rådgiveren gjorde meg veldig motivert og ga meg en opplevelse av at dette skulle jeg få til. Det er også godt å ha en god følelse på at man har valgt de fagene man får mest mulig utbytte av, slik at man unngår å kaste bort et semester, eller mer, ved å ha valgt feil.

– Jeg vil anbefale å dra på alle undervisningene, være aktiv og følge godt med når man er der, det får man vanvittig mye ut av. For min del hjalp det også å lese seg godt opp på det man visste at man skulle gå igjennom på neste undervisning, da er det mye kjekkere å være på timene. Man får fantastisk oppfølgning på skolen av lærerne, men det er også viktig at man jobber selvstendig og strukturert når man er hjemme, men like viktig er det med gode pauser innimellom slagene!

Det å ta opp fag ved Metis har gitt meg en vanvittig stor motivasjon og selvtillit med tanke på høyere utdanning. Jeg har gått fra å ha liten glede av å lære, til å glede meg til undervisning og få glede av den selvstendige jobbingen det kreves at man gjør hjemme. Jeg har også utviklet en studieteknikk som funker veldig bra for meg, og som jeg kan ta med meg videre. Metis Privatistskole er den beste skolen jeg har gått på. Derfor vil jeg anbefale alle som ønsker å ta opp fag til å velge Metis.

Det å ta opp fag ved Metis har gitt meg en vanvittig stor motivasjon og selvtillit.

Karaktegaranti

– Karaktergarantien er også enda en god grunn til å velge denne skolen. Skulle man være uheldig på eksamen og ende opp med samme karakter som man hadde fra før, og sett at man har vært på alle undervisningene, så får man faktisk pengene tilbake. Det er et utrolig godt tilbud, for ting kan jo skje, og da er det kjipt å føle at man har kastet bort masse penger.

Hektisk hverdag

– Hverdagen min da jeg tok opp fag var ganske hektisk. Jeg hadde to jobber, undervisning to ganger i uken i tillegg til at jeg jobbet hardt med fagene hjemme. Jeg jobbet med skole fra klokken 08:00 og frem til 12:00 da jeg skulle på jobb. Etter jobb var jeg ofte sliten, og på de dagene jeg ikke var på undervisning etter jobb hadde jeg en regel om at jeg i allefall skulle lese én eller to timer.
For meg ble det lange dager med jobb og mye arbeid med skole. Min opplevelse er at det er tungt når det først står på, men jeg hadde også mye glede av det jeg lærte og i tillegg så går det faktisk veldig fort. Plutselig så er eksamensdagen der, og da er det virkelig verdt det.

Planene fremover

– Fremover i vår skal jeg ta opp psykologi og sosialkunnskap, og går det bra her satser jeg på
Politihøgskolen til høsten.