Sindre tar fagbrev og privatistkurs samtidig

Sindre Skavhellen (21 år) gikk IKT-Servicefag på videregående og går nå i lære. På kveldstid tar han opp fag ved Metis Privatistskole for å få både fagbrev og studiekompetanse samtidig. Da slipper han å ta påbygg etter læretiden og kan søke seg rett inn på høyere utdanning. 

Sindre tar ingeniørpakken med matematikk R1 og R2 og fysikk 1, i tillegg til de vanlige fagene man tar på påbygg. Når han er ferdig vil han gå ut med både fagbrev og studiekompetanse med realfag.

– Jeg vil utdanne meg videre innen data og ønsker å søke meg inn på bachelorprogram i informatikk og datasikkerhet på UiB. Jeg valgte Metis Privatistskole fordi skolen ligger veldig sentralt til i sentrum og fordi jeg fikk den anbefalt. Jeg jobber også i nærheten så det var veldig greit for min del.

Videre forteller han at lærerne har vært viktige for motivasjonen og resultatene hans.

– Lærerne er svært engasjerte og kunnskapsrike, dette gjør at timene blir gøye og lette å følge med i. Forelesningen er veldig eksamensrettet og jeg føler jeg får lært det jeg trenger for å nå målene jeg har satt meg opp mot eksamen. Min opplevelse av skolen har vært kjempebra og jeg har allerede anbefalt den til andre. Broren min startet også i vår og tar opp fag for å ha flere muligheter videre.

Lærerne er svært engasjerte og kunnskapsrike

Travle dager

Sindre har hatt travle uker, men han sier det er verdt det og anbefaler også andre som tar fagbrev å ta privatistkurs samtidig for å kunne ha muligheten til å søke seg rett inn på høyere studier etter endt læretid.

– Ettersom jeg har hatt 100% jobb som lærling så har dagene vært ganske lange. Etter jobb har jeg gått på privatistkurs på kveldstid. Forrige semester hadde jeg kveldskurs fire dager i uken og det var ganske tungt, men jeg sto på og gjorde mitt beste og presterte bedre enn målene jeg hadde satt meg. Det var veldig gøy! Dette semesteret har jeg bare to kvelder i uken og det gjør det helt overkommelig. Spesielt når jeg vet at jeg sparer flere år på å ta privatistkurs og fagbrev samtidig. Hadde jeg tatt påbygg etter fagbrevet og så forkurs til ingeniør ville jeg brukt to år ekstra. De to årene tar jeg heller i jobb med full lønn, smiler Sindre.

Jeg synes at rådgivningen jeg fikk var utrolig bra

Tips til andre privatister

– Bruk rådgivningstilbudet! Jeg syntes at rådgivningen jeg fikk var utrolig bra. Rådgiveren kunne alt jeg trengte å vite om vitnemål og hvordan jeg kunne oppnå målene jeg hadde satt meg i fagene. Videre bør man sette av god tid til å øve, spesielt før eksamener. Møt opp i alle forelesningene og jobb aktivt gjennom semesteret med fagene. Skolen legger til rette for at vi skal få gode resultater, men man må også øve på egenhånd.

Visste du at om du tar fag som privatist i læretiden kan du tjene nærmere en million ekstra?