Adrian benyttet 23/5-regelen

Adrian Valentin Johannessen (26) er glad han valgte å ta fag som privatist ved siden av å jobbe.

Adrian brukte noen år på å finne ut at han ville bli maskiningeniør. For å komme inn på studiet manglet han noen fag og valgte å starte på Metis Privatistskole. Målet var å forbedre karaktersnittet slik at han kom inn på drømmestudiet.

Å ta fag som privatist kan for noen oppleves som utfordrende. Det kan være vanskelig å komme i gang.

– Det er jo ikke sånn at alt bare ordner seg av seg selv. Det tror man gjerne når man er litt yngre. Min erfaring er at ingenting kommer gratis. Da jeg fant min retning, ble det mye lettere å motivere seg for det ekstra året som privatist, sier Adrian.

Fikk hjelp av rådgiver

Adrian har mye på programmet. Han jobber med et nytt og spennende konsept innen digitalisert markedsføring. I tillegg studerer han som privatist.

– Jeg vil tro mange gruer seg for å sette seg på skolebenken igjen, men når man har fokus og tydelige mål er alt mulig, sier en engasjert Adrian.

Selv fikk han god hjelp av en rådgiver. Faktisk valgte han skolen fordi rådgiveren var så rask med å svare. Adrian anbefaler alle å ta en prat med en rådgiver før man bestemmer seg.

– Jeg trengte hjelp til å finne riktig retning for å nå mitt mål. Her fikk jeg veldig god hjelp av rådgiver.

Jeg trengte hjelp til å finne riktig retning for å nå mitt mål. Her fikk jeg veldig god hjelp av rådgiver.

23/5-regelen hjalp Adrian

23/5-regelen er en god løsning for deg som har jobbet noen år. Kort fortalt går regelen ut på at hvis du er over 23 år og kan dokumentere fem års arbeidspraksis og/eller utdanning trenger du bare seks fag for å få generell studiekompetanse.

– Det er noen av disse fagene jeg tar eksamensrettede kurs i nå, forteller Adrian.

Tydelige og dyktige lærere

Adrian synes undervisningen er ganske avslappende, det er lite stress. Lærerne er tydelige og dyktige.

– De klarer å lære meg noe ved å gjøre hvert tema forståelig og enkelt. Det passer meg godt, avslutter en fornøyd Adrian.