Fra kokk til helsearbeider – Anita satte seg på skolebenken igjen

Anita fra Sykkylven er 25 år og utdannet kokk. Hun begynte hos oss for å ta opp fag og omskolere seg.

Anita er utdannet kokk, og har blant annet jobbet på ærverdige Theatercaféen i Oslo. Hun opplevde det som både spennende og skremmende å begynne på skolen igjen. Det eneste hun angrer på er at hun ikke gjorde det tidligere.

Anita brukte flere år på å bestemme seg for hva hun skulle gjøre. Jo lengre man har vært i jobb, dess vanskeligere er det å sette seg på skolebenken. Årene går fort.

– En dag bestemte jeg meg for å oppsøke en rådgiver. Jeg ville ha hjelp til å se hvor mye som skulle til. Så hoppet jeg bare i det og har ikke angret et sekund, sier Anita.

Elsker mestringsfølelsen

Det er ingen tvil om at det å starte på skolen igjen etter mange år i jobb er krevende.

– Den første tiden syntes jeg det var litt vanskelig. Jeg hang liksom ikke helt med, forteller Anita. Men litt etter litt så fant jeg tilbake til den gode studieteknikken. Matte som før var den stygge ulven, er jeg faktisk blitt litt glad i. Dette er mye takket være lærerne.

Anita synes det er godt å kjenne at man kan klare det man vil klare.

Engasjerte og dyktige lærere var utrolig viktig for Anita.

– Det virker som om lærerne trives skikkelig godt her, og at de synes det er dritkult med faget de underviser i. Jeg trenger å ha noen som forklarer meg det jeg ikke forstår og det har jeg her. Noen ganger så blir jeg helt amazed av all kunnskapen som velter ut av dem. Da er det vanskelig å ikke la seg rive med, sier Anita.

– Noen ganger blir jeg helt amazed av all kunnskapen som velter ut av dem

Ønsker å utdanne seg innenfor helse

Å være privatist er for mange en nøkkel til høyere utdanning. For Anita handler det om å komme inn på noe innen helsefag. Bioingeniør eller en master i farmasi er noe av det hun vurderer. Hun angrer ikke på valget hun tok.

– Jeg har det bedre enn jeg har hatt det på lenge. Det beste er at det faktisk er gøy. Jeg er klar for å jobbe mot et mål. Det er jo lettere så lenge man har tatt et valg, avslutter en smilende Anita.