Hrolfur vil inn på NTNU!

Hrolfur kommer opprinnelig fra Island og bodde i Oslo da han oppdaget Metis Privatistskole Bergen. Nå er han på sitt andre år og tar opp fag for å komme inn på medisin på NTNU. Det er høyt snitt for å komme inn, så Hrolfur ønsket å forbedre karakterene sine fra vgs. Han tenkte også at det var lurt å få frisket opp fagene før han begynte på universitetet.

Engasjert skole!

–  Jeg valgte Metis fordi de virket mest engasjert. Da jeg skulle velge privatistskole befant jeg meg i Oslo, men skulle flytte til Bergen, og søkte derfor etter privatistskoler på nettet. Rådgiveren i Bergen var veldig imøtekommende og viste meg at Metis er en skole som bryr seg. Så da endte jeg opp med å velge Metis, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd!

Topp undervisning

– Lærerne på Metis er veldig dyktige. Alle lærerne mine har en stor kjærlighet for fagene sine, og de viser det med entusiasme i undervisningen og med et ønske om å lære fra seg. Undervisningen er topp! Hvert fag har kun undervisning en dag i uken, noe som betyr lang undervisning, men man blir fort vant til det og det er en effektiv måte å lære på.

Alle lærerne mine har en stor kjærlighet for fagene sine.

Rådgiverne er alltid til stede

–  Rådgivingen på skolen er helt topp! Uansett hvilke spørsmål man har; om universitetet, fag eller eksamen, så er rådgiverne alltid til stede og klare for å hjelpe. I tillegg har de hjulpet meg med å sette opp en plan om hvordan jeg skal nå mine mål på en god og effektiv måte.

Rolig hverdag

– Hverdagen min har for det meste vært ganske rolig. I fjor hadde jeg ikke en deltidsjobb, men det har jeg nå. Siden hvert fag kun har undervisning en gang i uken blir det lett å kunne gjøre andre ting ved siden av studiet.

Rådgivingen på skolen er helt topp!

Vil inn på medisin

–  Jeg vil gjerne studere medisin i Norge, og jeg har et ønske om å komme inn på NTNU i Trondheim. Uansett hvor jeg kommer inn, er jeg glad for at jeg tok disse to årene på Metis. Jeg er sikker på at mye av det jeg har lært på skolen vil bli med meg fremover og vil komme til nytte.

Egen innsats

– Et tips er å lese på egenhånd. Lærerne kan hjelpe deg veldig mye, men til slutt handler det om egen innsats. Det er tross alt du som privatist som skal opp til eksamen, så ta deg god tid til å lese og jobbe med fagene utenfor undervisningen, men samtidig må du huske å ta en pust i bakken en gang i blant.