Annelise drømmer om å studere medisin

Annelise er 20 år og kommer fra Bergen. Hun er en travel jente; i tillegg til å ta opp fag på Metis Privatistskole, jobber hun frivillig i Røde Kors Hjelpekorps, og trener tre-fire ganger i uken. Over to semestre har hun tatt opp fag for å komme inn på medisinstudiet. Om det blir i Norge eller utlandet får tiden vise. 

Ønsket å forbedre karakterer

– Jeg tar opp fag på Metis Privatistskole ettersom jeg ikke har alle fagene jeg trenger for å komme inn på medisinstudiet. I tillegg til dette ønsker jeg å forbedre noen av fagene som jeg har fra før.

Høye opptakskrav

– Jeg har valgt et studieløp med mange fag. Over to semestre har jeg tatt opp fagene matematikk, naturfag, fysikk, engelsk, kjemi og biologi. Jeg ønsker å studere medisin fordi jeg har alltid vært interessert i forskning. Medisin er et av mine store interesseområder som jeg ser frem til å jobbe mer med senere. I Norge er det ekstremt høye opptakskrav på medisinstudiet, dermed blir det spennende å se om jeg kommer til å studere i Norge eller utlandet.

Gode opplevelser

–  Jeg valgte Metis Privatistskole fordi jeg kjenner flere som har gode opplevelser fra skolen og fordi de virket mest entusiastisk av samtlige privatistskoler. Rådgiveren, har også vært imøtekommende siden dag én. Så langt kunne jeg ikke vært mer fornøyd!

Rådgiveren har også vært imøtekommende siden dag én.

God undervisning

– Undervisningen hos Metis Privatistskole er utrolig god. Lærerne kommer alltid forberedt til timene og via undervisningen klargjør de deg til eksamen. Gjennom undervisningen legger du fort merke til hvor engasjert lærerne er i faget samt kompetansen lærerne har. Dette gjør at faget blir spennende og kjekt å jobbe med, uansett hvor tørt det ellers hadde virket.

Fantastisk rådgivning

–  Rådgiveren hos Metis var helt fantastisk. Rådgiveren legger opp et studieløp skreddersydd til deg og ikke minst så setter hun av tid til deg dersom du trenger det. Jeg har snakket med diverse rådgivere i Bergensområdet før jeg valgte Metis, og rådgiveren hos Metis er den beste av samtlige rådgivere jeg har vært hos. Det å få en «god morgen» og et stort smil hver dag setter jeg også utrolig stor pris på!

Anbefaler Metis

–  Jeg vil anbefale Privatistskolen til andre som ønsker ta nye fag eller forberede fagene sine. Metis har bra undervisning med høy kvalitet blant lærerne. Det at man har karaktergaranti dersom det ikke går slik man har håpet, er også et stort pluss i boken.

Undervisningen hos Metis Privatistskole er utrolig god.

Karaktergarantien – En av grunnene til at jeg valgte Metis Privatistskole

– Som mange vet har medisinstudiet ganske høye opptakskrav og krav, både i Norge og i utlandet. Ettersom jeg skal forbedre en del fag som jeg har fra før synes jeg at det er et supert tiltak å ha den tryggheten bak meg dersom eksamen ikke skal gå slik jeg håpet. Karaktergarantien er også en av grunnene til at jeg valgte Metis.

Mange baller i luften

– Jeg har en ganske fullstappet plan utenom studiene. Når jeg ikke er på skolen jobber jeg deltid, er med i frivillig tjenesten på Haukeland Universitetssykehus og er med i Røde Kors Hjelpekorps. Frivillig arbeidet har dessverre falt litt bakpå i eksamensperioden, men ellers er det full kjør hele uken. Utenom frivillig arbeid og jobb, trener jeg 3-4 ganger i uken. Så i mine øyne er det fullt mulig å kombinere jobb med skole dersom man setter av tid til det. Man må leve litt utenom studiene også!

Annelise sine tre beste tips

  1. Start tidlig! På slutten av semesteret blir det liten tid til å lære seg stoffet og lese på eksamen samtidig. Derfor er det greit å relativt raskt finne seg en gruppe og jobbe med fagene sammen.
  2. Ikke vær redd for å stille spørsmål. Hvis det er ubehagelig å stille spørsmål i timen, skriv dem ned og send dem til læreren etter undervisningen.
  3. Les tidlig på eksamensoppgaver. Da er det enklere å forberede seg til selve eksamensdagen.

– Du må være forberedt på å ta opp fag. Du må være klar til å legge ned timer hjemme, i grupper og på skolen for å nå målene dine. Lærerne hjelper deg gjennom hele semesteret, men i bunn og grunn er det du som står alene på eksamensdagen og må vise hva du har lært. Husk at i mange tilfeller skal du lære deg et fag på et halvt år som skoleelever ellers bruker et helt år på å lære seg.