Drømmen om NTNU

Karl Fredrik er en skateglad gutt fra Bærum som tar opp flere fag på Metis Privatistskole Oslo. Drømmen er å komme inn på marin teknikk, sivilingeniør på NTNU. Han har allerede forbedret noen av karakterene sine, og er godt i gang med sitt andre semester.

9 av 10 anbefaler oss

Ifølge våre kundeundersøkelser velger de fleste Metis Privatistskole fordi familie, venner eller bekjente har anbefalt oss. Carl Fredrik var også en av dem.

– Jeg så en annonse fra Metis Privatistskole og sjekket ut Facebook-siden deres. Da oppdaget jeg at en kamerat av meg hadde gått her og jeg tok kontakt med han. Vi snakket sammen og han anbefalte skolen til meg.

Carl Fredrik har nå gått et semester og er veldig fornøyd med både lærere og undervisningen.

– Det er en utrolig bra skole, og jeg anbefaler den til alle jeg kjenner som ønsker å ta opp fag. Regner med at to eller tre av vennene mine skal ta opp fag her ved neste semester.

Mye inkludert i kursprisen

På Metis har vi satt en øvre grense for hvor mye et skoleår kan koste. Det er også mye inkludert i kursprisen som blant annet leksehjelp i matematikk hver uke, labkurs, skriftlig prøveeksamen, tilgang til Office og Adobe-programvaren og selvsagt gratis rådgivning.

– En annen grunn til at jeg valgte Metis var maksprisen. Jeg visste at jeg skulle ta opp mange fag, så da var det veldig greit å ikke kunne overskride en sum. Det er også veldig positivt at skolen ligger så sentralt. Jeg kan ta t-banen fra døren hjemme til døren på skolen, det er helt fantastisk!

Det er en utrolig bra skole, og jeg anbefaler den til alle jeg kjenner som ønsker å ta opp fag.

Eksamensrelatert undervisning

På Metis er undervisningen eksamensrelatert. Flere av lærerne på Metis har vært sensor/eksaminator på over tusen privatisteksamener og vet hva som skal til for at privatister skal være best mulig forberedt til eksamenssituasjonen.

– Undervisningen er utrolig bra og lærerne har god kompetanse som er rettet mot eksamen. De presenterer godt gjennomtenkt stoff og er skikkelig flinke til å undervise. Andreas Haugan er en av de beste lærerne jeg noensinne har hatt. Han underviser på en måte som er lett å forstå, har god humor og er veldig flink til å få ting til å virke enkelt. Edmund Vats får norskfaget til å bli artig, og har en god innlevelse i timen. Jeg synes det er et mareritt å lese til norsk selv, så det er veldig deilig å ha Edmund. Han gjør det så oversiktlig! Ellers er Morten Brattbakk også utrolig dyktig, han har veldig informative PowerPoint-slides, og kan stoffet veldig godt. Han er også veldig flink til å trekke inn elevene sine innspill i undervisningen.

God rådgivning

På Metis har vi erfarne og dyktige rådgivere som hjelper deg med å finne den smarteste veien mot ditt mål. Karl Fredrik benyttet seg av rådgivingen og fikk den hjelpen han trengte.

– Rådgivingen på Metis er veldig oversiktlig og bra. Jeg visste ikke så mye om hvordan det var å være privatist, så jeg hadde en del spørsmål. Jeg fikk god hjelp til å finne ut hva jeg skulle gjøre fremover og hvilke fag jeg burde ta opp. Det var veldig bra!

Drømmen om NTNU

For å komme inn på marin teknikk på NTNU må man ha generell studiekompetanse + matematikk (R1 + R2) og Fysikk 1. Man må ha karakteren 4 eller bedre i matematikk fra videregående skole (Matematikk R2 eller tilsvarende). I 2018 var snittet på ordinær kvote 53,2 (snittet på førstegangskvote var 51,8)

– Det er et ganske høyt snitt på NTNU, så jeg er spent på om jeg kommer inn der. Det er uansett et greit utgangspunkt å ha i tilfelle jeg skulle ombestemme meg for studie. Jeg har allerede fått forbedret noen av karakterene mine! Jeg gikk fra 3 til 6 i naturfag, og 4 til 6 i engelsk. Det er ganske kult å vise at man kan hvis man vil.

Jeg gikk fra 3 til 6 i naturfag, og 4 til 6 i engelsk.

Hverdagen som privatist

Å jobbe ved siden av skolen gir god arbeidserfaring og ser bra ut når man er ferdig å studere og skal søke jobb. For tiden jobber Karl Fredrik på XXL i tekstilavdelingen.

– Hverdagen er veldig grei. Timeplanen er satt opp på forhånd, og du får den sånn som du vil. Jeg jobber på XXL ved siden av skolen, men det er for det meste i helgene så det har gått fint å kombinere med skolen. Dersom undervisningen passer dårlig en dag, så er det ikke vanskelig å få byttet det til en annen dag. Metis er en veldig tilpasningsdyktig skole. Skolen er også liten og har et utrolig godt læringsmiljø. Man føler seg virkelig hjemme her!

Karl Fredrik sine fire tips til andre privatister

  • Følg med i timen.
  • Møt opp på hver forelesning.
  • Hør på læreren og ta notater.
  • Last ned PowerPointene til lærene, og bruk de når du skal forberede deg til eksamen.