Fra IV til sekser

Shoaib tar opp fag på Metis Privatistskole Oslo og benytter seg av 23/5-regelen. Han skulle ønske at han fokuserte mer på skole da han gikk på videregående og er veldig glad for at 23/5-regelen finnes slik at han får forbedret fagene sine i ettertid. Shoaib er nå i gang med sitt andre semester og jobber målrettet mot drømmen som er å bli Zoolog.

Liten skole med godt miljø

 – Jeg tenkte på en annen privatistskole før jeg bestemte meg, men det jeg likte med Metis var at skolen ikke er så stor. Jeg fikk et inntrykk av at på denne skolen blir hver enkelt elev sett, og det synes jeg virkelig er bra! Jeg fikk også et veldig godt inntrykk av Alf Erik og lærerne her da jeg var innom på rådgivning.


Dyktige lærere

Vi har mange års erfaring, og et stort fokus på utvikling for å kunne gi våre privatister det beste tilbudet. Hos oss er undervisningen eksamensrelatert, og det er noe Shoaib setter stor pris på. Det er viktig for oss at våre privatister skal få det beste undervisningopplegget for å oppnå sine mål.

– Det er utrolig bra at undervisningen på Metis er eksamensrelatert. Vi jobber mot eksamen hele semestret og får eksamensrelevante oppgaver i undervisningen. To lærere jeg vil trekke frem er Andreas Haugan og Morten Brattbakk. De er sykt flinke! Andreas er dyktig til å gjøre undervisningen forståelig og får ting til å virke så enkelt. Jeg har aldri vært særlig flink i matte og nå kan jeg det! Det er jo litt kult. Å få mestringsfølelse i matte er en helt unik følelse. Morten er også veldig flink. Han er engasjert og kan virkelig faget sitt! Han er flink til å se hver enkelt elev, og man føler seg virkelig sett i timene. Forrige semester fikk jeg forbedret karakteren min fra IV til sekser i engelsk og naturfag. Det var utrolig gøy!

Jeg har aldri vært særlig flink i matte og nå kan jeg det! Det er jo litt kult.

Veldig bra rådgivning

Det er vanskelig å vite hva som er den beste løsningen for å nå målet man har satt seg. Våre dyktige og erfarne rådgivere har hjulpet tusenvis av privatister med forskjellig utgangspunkt og livssituasjon med å finne den beste løsningen. Shoaib benyttet seg av rådgivningstilbudet og fikk den hjelpen han trengte.

– Det er utrolig bra rådgivning på skolen. Alf Erik som er rektor, døråpner, vaskemann og rådgiver er utrolig flink til å gi tips. Sekser til han. Han har skikkelig kontroll og administrer veldig bra. Rådgivingen foregikk med spørsmål om hva jeg kunne og hva jeg ville. Vi kom frem til en plan sammen og jeg er virkelig fornøyd med rådgivingen.

Det er utrolig bra rådgivning på skolen.

9 av 10 anbefaler Metis

Våre kundeundersøkelser viser at 9 av 10 privatister vil anbefale skolen videre. Shoaib anbefaler skolen videre til privatister som ønsker å bli sett. Vi arbeider kontinuerlig med å gi våre privatister et best mulig tilbud og vi er glad for at undersøkelser viser at skolen oppfyller privatistenes høye forventninger.

– Jeg vil anbefale skolen videre til de som vil bli sett av lærerne, og de som ikke vil ha et altfor stort skolemiljø. Jeg føler også at til syvende og sist er det lærerne som betyr noe, og jeg føler virkelig at du finner de dyktige lærerne her.

Drømmer om å komme inn på biologi

Biologilinjen på NTNU er studiet av livet på jorden fra den minste celle til hele økosystemet. For studieåret 2018-2019 var det 82 plasser på studiet, og snittet var 52,5 poeng på ordinær kvote (snittet på førstegangsvitnemål var 51,1 poeng).

– Jeg ønsker å komme inn på NTNU, samtidig som det hadde vært kult å komme inn på Blindern med tanke på at jeg er fra Oslo. Vi får se hva fremtiden bringer. For tiden prøver jeg bare å få best mulig karakterer. Biologilinjen på NTNU er veldig bra og jeg føler at jeg kan lære mye der. Vi har en lærer på Metis som jeg virkelig ser opp til. Han har doktorgrad i biologi og jeg har aldri møtt noen som brenner så mye for det samme som meg! Han er skikkelig smart. Før var min realistiske drøm å bli spesialpedagog da jeg har jobbet på omsorgssenter for autister i seks år. Men drømmen har alltid vært å bli biolog, og nå som jeg har blitt eldre har valget blitt lettere å ta!

Hverdagen som privatist

 – Jeg jobber som miljøarbeider ved siden av skolen. Det har ikke vært vanskelig å ha en deltidsjobb ved siden av da jeg jobber mest i helgene, likevel skulle jeg ønske at jeg kun tok opp fag. Hverdagen på Metis er ellers veldig fin, jeg har fått et par klassekamerater, miljøet er utrolig bra og folk trives virkelig på skolen!