Sanna måtte omskoleres

På grunn av forandret helsesituasjon fikk Sanna beskjed om at hun måtte omskoleres. Målet hennes er å komme inn på sykepleierstudiet i Stavanger, og få en jobb innen rus og psykiatri. For å komme inn på studiet må karakterene hennes fra videregående forbedres. Derfor har hun valgt å ta opp fag som privatist på Metis Privatistskole Sandnes, slik at hun kan starte studiet og på sikt komme seg ut i jobb igjen.

Har du noen tips til andre privatister?

– Stå på de månedene det gjelder, ikke vent til siste uke før eksamen. Jeg anbefaler å samarbeide med andre privatister og jobbe sammen. Man lærer godt ved å lære vekk og ikke minst diskutere og drøfte faget.

Jeg valgte Metis da jeg fikk et godt inntrykk av skolen og god hjelp til hvilke fag jeg burde ta opp. Det er et godt miljø på skolen, og læring står i fokus. 

Hva synes du om Metis?

– Jeg valgte Metis da jeg fikk et godt inntrykk av skolen og god hjelp til hvilke fag jeg burde ta opp. Rektor og lærerne tar seg tid til deg, og jeg føler i stor grad at vi blir sett. Det er et godt miljø på skolen, og læring står i fokus. Jeg vil også trekke frem karaktergarantien – den er super!

Skulle man av forskjellige grunner ikke klare eksamen eller nå den ekstra karakteren står man ikke alene på bar bakke. Rådgivningen på skolen er veldig bra. Har man spørsmål blir man alltid tatt tid til, og det er tydelig at de er genuint interessert i å hjelpe deg. Av det inntrykket jeg har, vil jeg absolutt anbefale skolen videre.

Hvordan har hverdagen vært som privatist?

– For min del har det vært krevende å sjonglere både skole og fritid. Jeg har valgt å ta opp mange fag på kort tid, og har som mål å få gode karakterer. For å nå mitt mål har jeg måtte prioritert skole. Men med dette sagt, hadde jeg allikevel gjort det samme om igjen. Nå skal jeg skal stå på videre for å oppnå karakterene jeg trenger slik at jeg kan kalle meg sykepleier om noen år.

Er det noe spesielt du vil trekke frem?

– Lærerne! De er engasjerte og det er svært tydelig at de sitter på mye kompetanse. Engasjerte lærere gir engasjerte privatister! Jeg har for første gang i mitt liv vært genuint interessert i blant annet hvordan et atom er bygget opp. Undervisningen er i stor grad lagt opp etter nivået man er på, og lærerne tar seg tid til spørsmål og en ekstra gjennomgang hvis det er nødvendig.