Fra 3 til 6 i naturfag!

Hans Jørgen ønsket å forbedre karakterene sine, og ville oppleve en ny by! Da ble valget fort Bergen hvor han tidligere har vært elev på Nordhordland Folkehøyskole. Det var en kompis som anbefalte Metis Privatistskole, og nå er Hans Jørgen på sitt andre år som privatist.

Ville inn på sykepleien

– Jeg brukte litt tid før jeg begynte å ta opp fag, for jeg visste ikke hva jeg ville bli og jeg hadde ikke motivasjon til å jobbe ordentlig med skole. Etter en stund fant jeg ut at jeg ønsket å komme inn på sykepleien, og så studere psykiatri. Så fant jeg ut at snittet på sykepleien hadde økt, og ikke var så langt unna psykologistudiet. Da fant jeg ut at jeg hadde mest lyst til å bli psykolog, og begynte å ta opp fag for å forbedre karakterene.

Vil bli psykolog

– Jeg drømmer om å bli psykolog. Mennesker har alltid interessert meg, spesielt psykologien bak menneskehjernen og hvordan den fungerer. Helt siden jeg var liten har folk rundt meg sagt at jeg burde bli psykolog. Jeg har ikke jobbet for det og hadde ikke så gode karakterer før jeg begynte her. Da jeg gikk her i fjor fikk jeg forbedret noen av mine karakterer, så det var først da det ble realistisk for meg å begynne på psykologistudiet. Jeg gikk fra tre til seks i naturfag, to til fem i historie, og to til fem i sosiologi, noe jeg er veldig fornøyd med! Da jeg fikk disse karakterene fikk jeg endelig motivasjonen jeg trengte for å jobbe videre med studiene.

Jeg gikk fra tre til seks i naturfag, to til fem i historie og to til fem i sosiologi, noe jeg er veldig fornøyd med!

God rådgivning

–  Rådgivningen på skolen er jeg veldig fornøyd med. Rådgiveren er en person som er flink til å se oss, og til å snakke med oss. Da jeg hadde min første rådgivningstime var jeg usikker på hvordan jeg skulle legge opp årene mine for å komme inn på psykologi, og da hjalp rådgiveren meg med å sette opp en plan. Vi lagde også en slags “back-up-plan” dersom jeg ikke nådde de karakterene jeg hadde satt meg som mål.

Da jeg fikk disse karakterene fikk jeg endelig motivasjonen jeg trengte for å jobbe videre med studiene.

Eksamensrelatert undervisning

–  Lærene på Metis er veldig flinke og har god kjennskap til pensum. De går gjennom det aller viktigste i undervisningen, og alt er eksamensrelatert. De flinkeste lærerne på skolen har en evne til å motivere, de gjør timene interessante, og de har et engasjement for det de snakker om. Dette smitter fort over på privatistene, noe jeg merker selv. En lærer jeg vil trekke frem er Tom Sømme, som er den beste læreren jeg noensinne har hatt. Han er veldig morsom, og flink til å forklare. Jeg vil virkelig anbefale Metis Privatistskole videre, grunnet de flinke lærerne.

Les på skolen

– Hverdagen min består mye av jobbing på egenhånd, og mitt tips til privatister er å lese på skolen og ikke hjemme. Hjemme blir man mye fortere distrahert.