I full gang med medisinstudiet

Jakob Ekre (22 år) hadde lyst til å bli lege, men hadde ikke vitnemålet som krevdes for å komme inn på medisinstudiet. I fjor valgte han å ta opp fag på Metis Privatistskole og er nå i gang med medisinstudiet i Bergen.

Oppfølging uke til uke

Det er flere veier man kan velge for å forbedre karakterer. Enten kan man melde seg opp til eksamen og lese på egenhånd, eller så kan man velge å ta nettstudier eller klasseromsundervisning. Jakob valgte å benytte seg av klasseromsundervisning slik mange andre privatister også velger å gjøre.

– Jeg måtte ta opp så pass mange fag at jeg tenkte at undervisning var den beste måten å gjøre det på. Man får oppfølging fra uke til uke og det er lettere å jobbe disiplinert.

Dyktige rådgivere

Det kan være lurt å benytte seg av gratis rådgivning før man melder seg opp til privatistfag.

– Jeg sendte mail til rådgiverne og fikk kjapt kontakt med skolen. Rådgiveren var veldig dyktig og la opp et løp tilrettelagt for meg. Hun tilbydde også telefonsamtale og Skype. Jeg følte meg velkommen, og det er noe jeg satt veldig stor pris på. Det er noe man vektlegger når man skal bestemme seg for hvilken privatistskole man skal gå på.

Jeg følte meg velkommen, og det er noe jeg satt veldig stor pris på

Jakob anbefaler Metis

– Jeg har lyst å anbefale Metis Privatistskole til andre som skal ta opp fag. De gir deg veldig bra undervisning og høy kvalitet på foreleserne. Det er også gode rådgivere som legger et detaljplanlagt løp for deg og du har en karaktergaranti.

Viktig å være klar for å ta opp fag

Videre forteller Jakob om det han mener du bør tenke gjennom før du velger å ta opp fag.

– Det er viktig å tenke at du må være klar for å ta opp igjen fag. Du må være villig til å legge ned timene hjemme og på lesesalen. Metis kan hjelpe deg langt på vei, men de kan ikke hjelpe deg når du står på eksamensdagen. Dit må du komme på egenhånd. Metis gjør alt de kan for at du skal være så godt forberedt som mulig. Så er det litt opp til deg hvor mye du har lyst å bruke dem.

Metis gjør alt de kan for at du skal være så godt forberedt som mulig, så er det litt opp til deg hvor mye du har lyst å bruke dem.