Velkommen som privatist

Hverdagen er i gang og skoleåret er rett rundt hjørnet! Et nytt skoleår betyr blanke ark. På Metis Privatistskole fokuserer vi på å bygge et godt læringsmiljø, hvor læring, trivsel og rom for hver enkelt til å utvikle seg, ligger sentralt. Vi har samlet noen punkter som kan være viktige å tenke på for alle nye og gamle privatister dette skoleåret. 

Skolebøker

Oversikt over hvilke bøker som er aktuelle i de forskjellige fagene ligger ute på nettsidene til hver enkelt privatistskole under “Informasjon”. Metis Privatistskoler i Oslo og Bergen har et samarbeid med boklisten.no. Bestiller du bøker hos boklisten.no, kan de hentes på skolen. Har du spørsmål om boksalg, kontakt boklisten.no på e-post info@boklisten.no. Boklisten.no kjøper også pent brukte bøker. Metis Privatistskole Sandnes har et samarbeid med Vatne Bokhandel der du kan få kjøpt alle bøkene du trenger.

Studentbevis

Du kan bestille studentbevis på våre nettsider. Metis Privatistskole har samarbeidsavtaler med ulike aktører i de forskjellige byene. Som privatist hos oss får du gode tilbud og rabatter ved framvisning av gyldig studentbevis. For mer informasjon se nettsidene for hva som gjelder for din skole, eller ta kontakt med administrasjonen for mer informasjon.

Frister

Fristen for å melde seg opp til eksamen er 15. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret. Du melder deg opp på privatistweb.no, og skolen minner om dette når fristene nærmer seg. For mer informasjon om flere frister se skoleruten for Oslo, Bergen, Sandnes.

Labkurs

Hos oss får du labkurs inkludert i kursprisen uten å betale noe ekstra. Du får nærmere beskjed av faglærer hvilke helger disse vil foregå.

Kollokviegrupper

Vi anbefaler alle studenter til å gå sammen tidlig i semesteret og danne kollokviegrupper. Dette vil gi et stort læringsutbytte for alle involverte.

Vi er her for deg

For oss er det viktig å være her for deg gjennom hele semesteret. Lurer du på noe rundt eksamener, kanskje du trenger litt ekstra hjelp til et fag eller bare noen å snakke med? Våre rådgivere hjelper deg med det du måtte lure på!

Følg med på itslearning. Her vil lærere og rektor legge ut viktig informasjon i løpet av semesteret.

Lykke til med et nytt skoleår!