Gratis Office og Adobe-programvare

Fra og med våren 2019 vil alle våre privatister få tilgang til Office 365 Pro+ for studenter og Adobe-pakken. Dette er en samling av tjenester som lar deg samarbeide, dele og gjøre skolearbeidet ditt enklere.

Microsoft Office 365

Tjenesten inkluderer Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneDrive, OneNote Skype for Business, Publisher (bare Windows) og Access (bare Windows). Office-pakken kan benyttes på opptil fem ulike installasjoner, som PC, IPad, Mac, nettbrett og smarttelefon. Online-utgaven for bruk i nettleser er også tilgjengelig. Privatister har ikke e-postkonto gjennom skolen, og kan derfor ikke bruke Outlook-online.

I OneDrive får hver student 1TB for lagring og backup av dokumenter og arbeid, som enkelt kan deles med andre studenter og ansatte hvis ønskelig. Dette er en personlig lagringsplass, og det er den enkelte privatist som har ansvar for hva som lagres der. Lagring av data i OneDrive medfører transport og oppbevaring utenfor Norge. Personopplysninger i henhold til Personopplysningsloven med forskrift, helsedata eller sikkerhetsgraderte data skal derfor IKKE lagres i eller deles gjennom OneDrive.

Adobe Creative Cloud

Du vil få tilgang til siste versjon av Adobe Creative Cloud, med blant annet Photoshop, Premier, InDesign, Lightroom, Audition og After Effects.

Support

Det blir ikke gitt support for bruk og installasjon av Office 365 eller Adobe Creative Cloud*. Bruk lenkene nedenfor.

Brukerveiledning for Office 365

Brukerveiledning for Adobe Creative Cloud

Stenging av konto

Privatister som slutter ved Metis Privatistskole vil miste tilgangen til Office 365 og Adobe Creative Cloud. Den enkelte privatist må selv huske å ta backup av filer som de har liggende på OneDrive før de slutter.

*Dersom du har problem med tilgang/pålogging, tar du kontakt med IKT på: support@metis.no.