Lærerne på Metis Privatistskole strekker seg litt lenger!

Produsert av Schibsted Partnerstudio 

Denne skolen gir privatistene karaktergaranti:

– Skreddersydd undervisning på privatistenes premisser

Metis Privatistskole legger mye ressurser i å tilby den beste undervisningen. Skolen er så sikker på eget undervisningsopplegg at du får pengene tilbake om du ikke lykkes.

HÅNDVERKER: Marius Wågsæther var privatist på Metis Privatskole i Bergen. Han tok opp fem fag over ett år. Nå driver han Lavik & Rogstad Malerfirma.  
Foto:  Tsion Bruk

– Det var utrolig fint å være privatist på Metis. Det er ingen tvil om at lærerne er genuint interessert i å følge opp privatistene. De gjør det de kan for at alle når sine mål, sier tidligere privatist Marius Iversen Wågsæther.

På Metis vet lærerne viktigheten av å tilpasse undervisningen for hver enkelt privatist. En av grunnene til at Wågsæther valgte Metis var fordi de tilbyr karaktergaranti.

Garantien er ingen hvilepute, men det gjorde at jeg fikk en liten sikkerhet. I tillegg tror jeg at det gjør at lærerne på Metis strekker seg litt lenger for privatistene, sier han, som nå eier og driver sitt eget malerfirma i Bergen.

Les hva andre privatister sier om Metis →


Metis har karaktergaranti. Det betyr at du får pengene igjen hvis du ikke forbedrer karakteren du har i faget fra tidligere.
Metis er den eneste privatistskolen i Norge med penger-tilbake-garanti.

– Tilpasset hver enkelt

Metis holder til i nye og moderne lokaler i OsloBergen og Stavanger. Privatistene kommer fra hele landet.

Kristian Jensen er lærer på Metis Privatistskole i Bergen. Han er én av mange lærere på Metis som privatistene blir godt kjent med.  

Jensen har doktorgrad i geofysikk og underviser i matematikk og fysikk. Han er lidenskapelig opptatt av å lære bort til tider avansert pensum på en enkel og engasjerende måte.

– Ingen er like, og derfor skreddersyr alltid Metis undervisningen til hver enkelt privatist.
Lærer hos Metis Privatistskole, Kristian Jensen. 
Foto:  Tsion Bruk

Jensen forteller at grunnen til at privatistene på Metis tar opp fag varierer.

Noen har som mål å komme inn på drømmestudiet. Andre trenger hjelp til å bestå i et fag de ikke mestret på videregående. Flere ønsker å forbedre snittet eller ta fag de ikke tok på videregående.

Fellesnevneren er at privatistene velger Metis fordi det en en skole som gir det lille ekstra.

Vi har stor tro på fysisk undervisning, og både lærere og elever foretrekker fysisk undervisning i klasserom, sier Jensen. Spesielt etter pandemien er det ekstra kjekt å kunne være sammen.

Metis Privatistskole tilbyr kurs i alle typer matematikk. Vi har mange års erfaring og vet hva som skal til for at du skal være best mulig forberedt til matematikk-eksamen.

Fire gode grunner til å velge Metis:

  1. Leksehjelp/oppgaveløsing tre ganger per uke:Arbeid med oppgaver under veiledning i klasserom.
  2. Privatlærer: I matematikk får du fem timer en-til-en-undervisning der du får hjelp til akkurat det temaet du ønsker.
  3. Labkurs: Hos Metis er labkursene inkludert i kursprisen.
  4. Makspris på ett skoleår: Uansett hvor mange kurs du tar i løpet av to sammenhengende semestre vil kursavgiften ikke overstige makspris.

– Finne den smarteste veien til målet

Som privatist hos Metis får du skriftlig og muntlig prøveeksamen, leksehjelp samt officepakken, inkludert i prisen uten ekstra kostnad for deg.

Er du nysgjerrig på tilbudet, kan du få en gratis og uforpliktende rådgivning.

– Rådgivningen på Metis er veldig oversiktlig og bra. Jeg visste ikke så mye om hvordan det var å være privatist, så jeg hadde en del spørsmål. Jeg fikk god hjelp til å finne ut hva jeg skulle gjøre fremover og hvilke fag jeg burde ta opp.

Karl Fredrik, tidligere privatist

Les hva andre privatister sier om Metis →

Dette bør du tenke på før du snakker med en rådgiver:

  1. Ha gjerne et mål om hva du ønsker å oppnå, eller hvilken utdanning du ønsker deg etter du har tatt fag som privatist. Hvis du ikke har det, så hjelper Metis deg å se muligheter.
  2. Tenk gjennom hvilken tidshorisont og motivasjon du har. Metis tilpasser kursopplegget til deg. Noen blir ferdig på et halvt år, mens andre trenger mer tid.
  3. Få oversikt over det du har av vitnemål eller kompetansebevis fra videregående.

– Skreddersydde ressurser og oppfølging

Noe av det første Kristian Jensen gjør når han møter nye privatister, er å kartlegge og bli kjent med hver enkelt. Slik kan han tilpasse forelesningen og oppfølgingen best mulig.

– Kursene våre er intensive, men vi gjør det på en gjennomtenkt og effektiv måte. Det synes privatistene gir mye verdi, sier han.

Magien er mer enn bare effektive og gode forelesninger. Det er alt som Metis gjør for studentene utenfor forelesningene, som gjør den store forskjellen, forklarer Jensen.

Les flere erfaringer fra Metis →

– Matteprogrammet til Metis er virkelig bra! I tillegg til undervisningstimene får du forkurs, leksehjelp og prøveeksamen. Alt er inkludert i prisen.

Lise, tidligere privatist

Les om andre privatisters erfaringer fra Metis →

Metis tilbyr både fysisk klasseromsundervisning og digital undervisning. Det klasseromsbaserte tilbudet blir satt pris på. Jensen forteller at mange får venner for livet på Metis.