Erasmus+ 2014-2017

Hva gikk prosjektet ut på?

 

Erasmus+ prosjektet 2014-2017 var et internasjonalt samarbeid med ulike partnere på tvers av skole/høyskole/universitet fra England, Tyskland, Holland, Australia og Norge. Prosjektet ble styrt fra Universitetet i Hull.

Det treårige prosjektet startet i 2014, og ble avsluttet sommeren 2017 med en konferanse i regi av Universitetet i Hull. Resultatet av dette tre år lange prosjektet ble et sett av verktøy for både de som underviste lærerstudenter og de som allerede var utdannet lærere.

Vår rolle

Erasmus+ prosjektet er et tilbud for programfag engelsk og kjemi som alle på studiespesialisering (inkludert toppidrett og nye medier og kommunikasjon) kan velge på vg2 og vg3. I løpet av perioden har elevene våre, én klasse i engelsk programfag og én i kjemi programfag, samarbeidet med lærerstudenter ved Universitetet i Hull. I den forbindelse har vi tatt med oss elevene til England en uke hver vår. Det første året hadde vi et tverrfaglig prosjekt i kjemi/engelsk der temaet var marinbiologi og -kjemi. Sammen med lærerstudentene besøkte elevene The Deep, et stort, populært marinesenter med mange forskjellige arter. Elevene og studentene brukte iPadene til å innhente data. Dataene skulle brukes til å lage e-books, og engelsk-elevene hadde ansvaret for formidlingen på engelsk. Les mer HER.

logo

Mer om prosjektet

Les mer om samarbeidet vårt i artikkelen fra SIU (senter for internasjonalisering av utdanning).

Les mer om Erasmus+ i Lektorbladet.

Mer informasjon om Metis videregående Bergen sin rolle i prosjektet finner du HER.